Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Philips 25 PT4101/58

leszel w 13 Lut 2004 14:19 1258 7
  • #1 13 Lut 2004 14:19
    leszel w
    Poziom 11  

    Witam
    Brak wzbudzania pszetwornicy
    Bezpieczniki są sprawdzone (dobre)
    Proszę o poradę praktycznom
    Co mogło ulec uszkodzeniu Tranzystory są dobre i rezystory

    0 7
  • #2 13 Lut 2004 23:27
    andre41
    Poziom 16  

    czy przetwornica nie startuje wogóle czy jest blokowana . w takim samym egzemplarzu miałem wypaloną płytkę na cewkach odchylających

    0
  • #3 14 Lut 2004 09:38
    leszel w
    Poziom 11  

    Pszetwornica nie startuje
    Niema śladu wypalania na płytce

    0
  • #4 14 Lut 2004 12:58
    DAREK2004
    Poziom 20  

    czy TV wydaje jakieś odgłosy?

    0
  • #5 14 Lut 2004 14:49
    leszel w
    Poziom 11  

    Nie stety nic
    I to jest problem nie mam punktu zaczepienia
    co z tym fantem mam zrobić

    0
  • #6 21 Kwi 2006 17:49
    Darek0106
    Poziom 14  

    W tej przetwornicy jest słynny TL431CLP (pos. 7506)! Podmień go. Jeżeli nie to sprawdź dobrze tranzystor od "stand-by" 7529 (SMD). Zewrzyj mu B z E- wymusisz przez to start.

    0
  • #7 21 Kwi 2006 23:25
    mirex
    Poziom 43  

    Witam.
    W/g Philips Consumer Elektronics 25PT4101 to chasis AA5. Więc gdzie tam TL431? Chyba, że to jakiś model nie uwzlędniony w katalogu.

    0
  • #8 15 Cze 2006 01:29
    DEMPHIS
    Poziom 13  

    czesć mysle ze bedzie to kondensator stojacy niedaleko przy LM 317T jest juz tak słabiutki ze jak dajesz mu z pilota start spada mu tam napiecie poniżej 5V a tam do startu potrzebne jest minimum 8.5V a na samym kondensatorze około 10.5 wymien ten kondensator a jak go juz naprawiłes to podaj co to była za usterka.

    0