Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

peugeot 406 brak zasilania sprężarki klimatyzacji

MARCIN190880 30 Jun 2008 19:55 9531 7
    MARCIN190880
    Level 10  
    Witam Panów. Mam niesprawną klimę w peugeot 406 1.8 16v kombi klima A/C. przy włączaniu świeci się tylko dioda i w ogóle nic nie działa. Sprawdziłem przy sprężarce złącze elektryczne i niema napięcia. Co to może być? Czy ktoś miał podobny problem. Proszę o podpowiedź.
    zi.ko
    Level 26  
    Jest wiele powodów takiego stanu; uszkodzony układ chłodzenia, niewłaściwa ilość czynnika, uszkodzony któryś z czujników, etc. Udaj się do serwisu specjalizującego się w tej marce lub dobrego serwisu klimatyzacji.
    MARCIN190880
    Level 10  
    Czujniki ciśnienia są niby ok! ilość czynnika chyba też bo dzisiaj byłem w serwisie klimatyzacji i powiedział mi gość że trzeba szukać w elektryce i tu cytuje "trzeba zrobić obejście i wstawić jakiś przekaźnik". ja osobiście znalazłem w necie taką informację że to w 99% przekaźnik na BSI. Ale szukam dalej bo już byłem u trzech (fachowców) i oni twierdzą że to elektryka ale przekaźnik raczej nie.
    zi.ko
    Level 26  
    Który rocznik? klimatronik czy manualna?
    MARCIN190880
    Level 10  
    rocznik 97 klima manualna A/C ona była montowana jako dodatek po trzech miesiącach zakupu auta ale tez w 97 r. w salonie peugeota w Warszawie.
  • Helpful post
    jarsaw
    Level 23  
    Witam ,odezwij sie do mnie to coś poradzimy tel. 505509597 powołaj się na elektrodę.
    zi.ko
    Level 26  
    Widzę że pozakładałeś wiele tematów o tej samej klimie. Prowadzi to do bałaganu. W innym wątku napisałeś że to nie oryginalna klima tylko dokładana. Jeśli to układ Diavia to ilość czynnika powinna wynosić 750 gramów przynajmniej według moich danych. Udaj się lepiej do dobrego warsztatu.
    MARCIN190880
    Level 10  
    Klimatyzacja już działa! Dzięki Jarsaw. Pozdrawiam!