Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    detom 74
    Level 11  
    Nie wiem jaki model jest w LIDLU ale parkside PSBM1100 to kawał wiertary, obudowa przekładni aluminiowa powlekana plastikiem obudowa silnika plastikowa, podają moc 1100W, wątpię aby tyle miała rzeczywiście ale jest co trzymać . Niestety przekładnia wysiadła i nie wiem gdzie kupić części zamienne...
    choinka_1863
    Level 10  
    Witajcie ponownie,
    Powracam z moimi dylematami, ale w sumie decyzję podjąłem (nową). Zamierzam kupić Zwykłą wiertarko-wkrętarkę akumulatorową Parkside'a (wkrótce ma być w lidlu, a tej udarowej, droższej, lepszej nie było już bardzo długo). Tylko chciałem się dowiedzieć, czego jeszcze będę potrzebował. Proszę o szybką pomoc!

-Komplet bitów, czyli jak rozumiem tych końcówek do śrub różnych, tak?
    -Jakiś komplet wierteł. Czy z jakąś dodatkową końcówką/przejściówką, czy bity i wiertła wchodzą w to samo mocowanie?
    -Generalnie zauważyłem, że wiertła są do drewna, stali, kamienia. Czyli np do ścian (cegła w większości miejsc) mogę używać tych do kamienia?

Z góry dzięki za odpowiedź,
    Pozdrawiam
    Paweł1355
    Level 19  
    Każdy produkt ma swoje wady . Niestety takich narzędzi jak kiedyś juz nie ma i nie będzie . Narzędzia muszą być coraz delikatniejsze aby produkcja się kulała. Ja z wkrętarki Parksida jestem zadowolony. Planuje kupić młotowiertarkę i piłę lisi ogon.
    janek1815
    Level 38  
    Mam również problem z wyborem wiertarki czy 2,5 J udaru to dużo?
    Zastanawiam się nad:
    - EINHELL MŁOT UDAROWY BT-RH 1500 SDS+ 4,0J ok. 400pln 2 lata gw
    -Młot Graphite 58G874 SDS MAX 10 J ok. 550pln 2 lata gw

Ten drugi ma całkowicie inne mocowanie sds max ale to nie problem. A może inne propozycje?

Sprzęt ma służyć do wykuwania bruzd na ściany działowe w pustakach żużlowych i ceramicznych oraz podkucia pod instalacje. Wyłącznie moja budowa domu i budynku gospodarczego. Myślałem o mocniejszym Graphite ale te młoty już nie posiadają funkcji wiertarki.