witam, kupuje u przedstawiciela one shot, opakowanie niby to samo ale czy wśrodku też to nie wiem, silnik krokowy jak czyścisz np. benzynowy silnik to ustroistwo ustala obroty biegu jałowego, Panowie powiem tak, serwis jest potrzebny jako że nie których części niestety na wolnym rynku sie nie kupi, chocby różnistych kodów, natomiast co do reszty postu Fermeca mam inne zdanie, oczyiscie że naprawe czy regulacje trzeba wykonać fachowo ( mam nadzieje że po 35 latach paprania się w smarach moge powiedzieć ze troszku sie na tym znam), myslę że elektrodę odwiedzaja własnie fachowcy i doradzają fachowcy, natomiast mam duże zastrzeżenia co do diagnozowania przyczyn wadiwej pracy samochodu ogólnie mówiąc, spotykałem sie czsami z tak smieszną interpretacją wskazań Vaga ,czy Kts ale to inna bajka, pewnie że pisząc o wyczyszczeniu dolotu nie sugeruję samodzielnej naprawy , tylko podaje przyczynę i jej usuniecię aby przywrócic prawidłową pracę silnika, znam naprzykład budowe i sposób działania telewizora, ale go nie naprawiam ponieważ interpretacja objawów może byc moja błedna i naprawiał bym nie to co potrzeba, a z praktyki wiem ze najlepszym odrdzewiaczem jest coca cola i zapieczone sruby daje sie odkrecać, serwis to juz inna sprawa, a na marginesie fermec pisze ze miał nieszczelność na dolocie , czyli za mało powietrza dostawało sie do silnika , czyli jest to ta sama przyczyna wadliwej pracy, czy zdławiony dolot nagarem , czy nieszczelność, i na koniec 7 na 10 serwisów szuka przyczyny w dopływie ilości paliwa i elementów za to odpowiedzialnych, a nie stosuja zasady postepowania która legła u podstaw opracowania silnika doładowanego obecnej generacji ilość powietrza i do niej dobrana optymalnie ilość paliwa, z tąd przepływomierz, temp powietrza doładowanego ,cisnienie powietrza doładowanego, opcjonalnie czujnik ciśnienia atmosferycznego, czyli po to jest turbina bo im wiecej powietrza tym wiecej paliwa i lepsze osiagi , pozdrawiam i każdy ma prawo popsuc sobie sam samochód