Witam podobnie jak większość mam zamiar zbudować własnego Suba. Zalezałoby mi na bardzo niskim i zarazem głośnym basie zwykle z czarnej muzy tak żeby dało rade czapke zgłowy zdmuchnąć
. Chciałbym żeby koszt elektroniki (głośnik i reszta) zamknął sie w 1000zł lub ciut mniej gdyż mam dostęp do płyty wiórowej 22mm więc z tym nie ma problemu. Myslałem nad paroma głośnikami ale typowo z zakresu "domowego" brak moim zdaniem odpowiednich kandydatów do dobrego suba. Kiedyś pamiętam ktoś polecił ten głośnik :
pioneer ts w307d4
lub ewentualnie
jbl gt5 12
Ale nie mam wogóle zielonego pojęcia czym najlepiej napędzić te glośniczki. Na forum wielokrotnie jest wspominane o użytkowniku IREK który robi wzmaki?? Może on coś by doradził ??
A moze macie jakieś lepsze pomysły dla mnie ?? Jestem otwarty na każde pomysły chodzi tylko o to zeby koszt elektroniki(głośniki i reszta) nie przekroczył 1000 zł przy dobrym brzmieniu Suba.
Dodam że to ma być SUB do domu oczywiście
Pozdrawiam

pioneer ts w307d4
lub ewentualnie
jbl gt5 12
Ale nie mam wogóle zielonego pojęcia czym najlepiej napędzić te glośniczki. Na forum wielokrotnie jest wspominane o użytkowniku IREK który robi wzmaki?? Może on coś by doradził ??
A moze macie jakieś lepsze pomysły dla mnie ?? Jestem otwarty na każde pomysły chodzi tylko o to zeby koszt elektroniki(głośniki i reszta) nie przekroczył 1000 zł przy dobrym brzmieniu Suba.
Dodam że to ma być SUB do domu oczywiście
Pozdrawiam