Posiadam Citroena Berlingo SolarDach 2.0 HDI z 2003 r. chcialbym dodac do niego kilka przydatnych dodatkow.
- klimatronik (jest klimatyzacja manualna)
- zamontowac radio RT3 z navi i monitorem colorowym (posiadam radio cd ze sterowaniem w kierownicy - oryginalne)
- tempomat
no i teraz kilka pytan w zwiazku z tym:
1) jaki potrzebuje interface i program by dodac te funkcje w komputerze ?
2) jaki potrzebuje interface i program aby zdiagnozowac bledy - np AIR BAG ?
3) gdzie sie podpina interface ? w skrzynecce bezpiecznikowej ?
4) czy mozna samemu zrobic dobry interface (widzialem tutaj schematy) ale nie wiem ktory potrzebuje.
Witam.
Do diagnostyki i parametryzacji sterowników najlepszy jest sprzęt serwisowy np. PROXIA
Radio nie powinno stwarzać problemów. Wystarczy podłączyć zasilanie i nie wpiąć się w VAN, a powinno działać dobrze.
Tempomat da się zrobić. Potrzebujesz manetki i zmiany dwu parametrów: w BSI i w ECM.
Klimatronik może być niewykonalny w berlingo. Nie widziałem jak dotąd takiego wynalazku w tym modelu. Mechaniczne klapy, mechaniczna recyrkulacja, brak nadzoru temp. wnętrza. Jak to zamierzasz obejść ???
hmm nie zamierzam tego obejsc tylko zmienic to na sterowanie elektroniczne... bo zakladam (choc moge sie mylic) ze moja klima od climatronica rozni sie tylko tym, ze ma mechanicznie sterowana cyrkulacje i klapy... a climatronic to sam robi posiadajas kilka czunikow.
zakladam, ze:
a) kompresor klimy jest taki sam,
b) chlodnica klimy jest taka sama,
c) uklad nagrzewnicy jest taki sam, ale wlasnie posiada wszystkie regulacje elektronicznie ustawiane a nie na linkach lub dzwigniach jak to ma miejsce w manualnej klimie.
Wiec do tempomatu potrzebuje manetke, ktora sie wklada z lewej strony pod manetka swiatel ... czyli tak smao jak pilot do radia. czy oprocz wpiecia tej manetki musze puscic jakas wiazke a jezeli tak to gdzie ???
no i najwazniejsze.. na wyswietlaczu beda sie pokazywac ustawienia tempomatu ???
co do radia... to mam radio oryginalne 22RC280/65s (CD) a chce zamontowac sobie RT3 z LCD wiec muesze wipsac nowy VIN, ale co jeszcze musze zrobic ... zmienic wyswietlacz w BSI ???
co do tempomatu to przede wszystkim musisz sprawdzic czy w samochodzie jest zamontowany czteropinowy stycznik hamulca (dwupozycyjny) jedna para zamyka obwod do swiatel stop a druga daje informacje do kalkulatora silnika powodzenia w zabawie
co do tempomatu to przede wszystkim musisz sprawdzic czy w samochodzie jest zamontowany czteropinowy stycznik hamulca (dwupozycyjny) jedna para zamyka obwod do swiatel stop a druga daje informacje do kalkulatora silnika powodzenia w zabawie
a gdzie to mam zlokalizowac ??? gdzies kolo pedala hamulca ???
Witam.
Tempomat podłączasz do COM 2000, a reszta biegnie po sieci VAN. Zmienić należy telekodowanie BSI i ECM w polach "regulacja prędkości". Z moich obserwacji nie ma informacji o tempomacie na wyświetlaczu.
Z jakiego modelu chcesz zamontować ten wyświetlacz?
W BSI nie ma rozróżnienia na typ wyświetlacza. Musi jedynie być odpowiedni do architektury VAN-CAN. Po zamontowaniu klimatronika musisz się pobawić z podłączeniem czujnika temp. zewnętrznej na potrzeby klimy.
Witam , mam takie samo berlingo i przerobiłem już w nim wszystko oprócz tempomatu , nie wiem dlaczego ale co bym nie zrobił to tempomat mi nie działa więc nie jest to wcale takie hop siup , co do radia to jak podłączysz nie oryginalne bez przejściówki to będziesz miał wesoło , rzadko tu bywam jak cos to na gg 4004999 zapraszam , pozdrawiam
Wiec tak, Moje Berlingo ma VAN-CAN, przelacznik zespolony COM2000 z podpieta manetką radia, radio ktore teraz posiadam to RD3 i wyswietlacz alfanumeryczny (maly), chce wymienic radio na RT3 VAN-CAN - ale nie za bardzo wiem jak je rozrozniac bo wiadomo, ze sa CAN-CAN i VAN-CAN. Aby tego bylo malo to musze wymienic przelacznik zespolony na taki, ktory ma przynajmniej przycisk komputera ... trafil mi sie taki, ktory ma dodatkowo automatyczny czujnik zmierzchu i sensor deszczu, ale nie dzialal (po podpieciu go do moich wtyczek , auto reagowalo tak jak by go w ogole nie bylo) moj obecny przelacznik to COM2000 firmy DAV, ktory posiada 4 gniazda (brazowe 6 pinowe, szare 6 pinowe i 2 male gniazda po bokach na blaszkach [2 pinowe])
W sumie to bede szukal na allegro przelacznika ze wszystkimi mozliwymi opcjami czyli:
-przycisk komputera,
-Sensor deszczu,
-czujnik zmierzchu.
Czy przy wyborze przelacznika mam sugerowac sie aby przelacznik posiadal COM2000 i mial taka sama ilosc gniazd ??? czy moze byc np z 5 gniazdami ??? bo takie tez widzialem.
Co do sensora deszczu i czujnika zmierzchu, to mam pytanie, oba czujniki sa w podstawie lusterka, czy to sa osobne podzespoly ?
Jezeli osobne , to gdzie montuje sie czujnik zmierzchu?
No i ostatnie pytanie, gdzie sie podpina sensor deszczu i czujnik zmierzchu i czy trzeba to gdzies aktywowac lub wpisac VIN jak to jest w przypadku radia???
Wracajac do klimatyzacji.
Uparlem sie na ten klimatronik (klimatyzacje mam zwyklą) ale na allegro zauwazylem, ze panel taki jak sa montowane w 307 (model przed liftem) posiada 3 rozne wyprowadzenia gniazd:
a) 1 szerokie gniazdo czarne
b) 1 szerokie gniazdo czarne i 1 szerokie gniazdo niebieski
c) 1 szerokie gniazdo czarne i 1 male gniazdo szare 6 pinowe
ktory panel klimatronika powinienem kupic?
no i teraz jeszcze pytanie odnosnie nagrzewnicy, co musze dokladnie zmienic, aby klimatronik dzialal poprawnie (domyslam sie , ze wszystkie regulacje sa robione elektronicznie i czy mozliwe jest zastosowanie elektroniki z nagrzewnicy 307 i przelozenie jej do nagrzewnicy citroena berlingo ???
uff ostatni temat radio RT3- tak wiec chce kupic radio , ktore jest montowane w C2 (VAN-CAN) zdjac obudowe wyswietlacza i zalozyc wymodelowana obudowe od navi z 307 (obudowa wyswietlacza LCD w ASO Peugeota kosztuje 169 zl) bo jakos podobnego rozwiazania w Citroenach nie znalazlem, albo zle szukalem.
Czy ktos moglby mi pomoc w skompletowaniu wiazek do tego radia ?
no i bym zapomnial... ostatni problem TEMPOMAT, posiadam silnik 2.0 HDI i podobno w tym modelu raczej nie ma problemu by taki tempomat zamontowac, co do przewodow przy pedalach to jeszcze nie sprawdzalem, jakos nie za bardzo tam cos widac i bede musial pewnego dnia bardziej sie zmobilizowac by tam dokladnie popatrzec.
uff troche tego jest, no ale mam nadzieje, ze z czasem wszystko uda mi sie zamontowac grunt to wytrwalosc.
Witaj.
COM 2000 od C5 z komp. pokładowym i czujnikiem zmierzchu. Gniazda pod COM to:
szare - zasilanie i sieć
brązowe - antena immobilizera
czarne - czujnik kąta kierownicy(dla Ciebie zbędny)
małe 2 pin. po bokach to Air-Bag.
Czujnik deszczu i zmierzchu jest zintegrowany, podłączyć go trzeba do BSI i dopisać.
Radio na CAN-CAN ma inne niż u Ciebie wyprowadzenia, zupełnie inna wtyczka.
Tempomat - już pisałem.
Klimatronik - jak już wszystko skompletujesz będziesz potrzebował kogoś mądrego żeby to uruchomił.
Szukam przelacznika zespolonego i naprawde trudno jest znalezc odpowiedni wiec mam dodatkowe pytanie. Czy nie ma znaczenia ile i w jakich miejscach sa gniazda w przelaczniku zespolonym, czy nie ma znaczenia producent (DAV, Delphi) aby tylko byl COM2000 i gniazdo brazowe, szare, do ktorych mam wrtyczki ??? czarnego w ogole nie mam ale tak jak napisales nie musze tego podpinac.
A i jeszcze jedno , czy jest jakies znaczenie jaka bede mial manetke tempomatu ??? sa 2 wersje
a) on /off
b) limit min/max i on/off
czy moge miec obojetnie jaka i czy w tej drugiej bedzie mi dzialac funkcja limit ???