Witam.
Drobny wstęp.
Kupiłem to radio nieprzestrojone. Po uruchomieniu przed przestrojeniem nieznalazłem żadnej stacji (mam takie odczucie że ktos probowal w nim krecic). Mimo to podjąłem próbe przestrojenia. Próba sie powiodła. Wszystkie regulacje (te które było można) przeprowadziłem na słuch. Radio w mono gra całkiem dobrze, jednak po przełączeniu w stereo zapada grobowa cisza
Po ponownym przełączeniu w mono sygnał stopniowo narasta, aż osiągnie maksymalną ustawioną wartość. Czy ktoś z kolegów zetkną sie już z takim problemem i zechciałby słuzyc mi swoją radą. Z góry dziękuję.
Chcę dodac, że elektronika zajmuje sie tylko amatorsko.
Radio przestrajałem zgodnie z opisami z Sewisu Elektroniki.
Ponado proszę mi oszczedzć komentarzy w stylu " lepiej sie za to nie bierz jak sie na tym nie znasz.
Za wszelkie choćby najmniejsze sugestie z góry dziękuje.
I jeszcze jedno, całą sieć (strony internetowe, grupy dyskusyjne) przejrzałem, a uzyskane informacje nie dały mi oczekiwanej pomocy.
Na tym kończe swój wywód licząc na pomoc ze strony kolegów.
Pzdr. End
Drobny wstęp.
Kupiłem to radio nieprzestrojone. Po uruchomieniu przed przestrojeniem nieznalazłem żadnej stacji (mam takie odczucie że ktos probowal w nim krecic). Mimo to podjąłem próbe przestrojenia. Próba sie powiodła. Wszystkie regulacje (te które było można) przeprowadziłem na słuch. Radio w mono gra całkiem dobrze, jednak po przełączeniu w stereo zapada grobowa cisza

Chcę dodac, że elektronika zajmuje sie tylko amatorsko.
Radio przestrajałem zgodnie z opisami z Sewisu Elektroniki.
Ponado proszę mi oszczedzć komentarzy w stylu " lepiej sie za to nie bierz jak sie na tym nie znasz.
Za wszelkie choćby najmniejsze sugestie z góry dziękuje.
I jeszcze jedno, całą sieć (strony internetowe, grupy dyskusyjne) przejrzałem, a uzyskane informacje nie dały mi oczekiwanej pomocy.
Na tym kończe swój wywód licząc na pomoc ze strony kolegów.
Pzdr. End