Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cyfrowy Polsat uszkodzony Pomocy

Miromiro11 08 Jul 2008 22:02 2872 7
    Miromiro11
    Level 11  
    mam taki problem uszkodził mi sie dekoder polsatu mianowicie dioda nie świeci sie normalnie tylko sie delikatnie jarzy dekoder nie reaguje na pilot zero reakcji wiem tylko to że przejściówka w gniazdku była jakaś ruska bo w niej coś zgrzytało prawdo podobnie luźny jakiś kabelek wiec dekoder był narażony na skoki napięcia tylko tera pytanie co mogło sie uszkodzić i ewentualnie czy jak kupie na allegro identyczny mogel dekodera samsunga czy będzie działał z moją kartą?
    Anonymous
    Anonymous  
    darek23422
    Level 27  
    Dekoder nie bedzie działał z tą kartą. A czy ten obecny masz na gwaranci jeśli nie rozkręć go i podaj napięcia z zasilacza wymień kondensatory i powinno być po klopocie.
    Miromiro11
    Level 11  
    na gwarancji to jest tylko ja nie przebywam w Polsce a z Majorki to nie za łatwo go dostarczyć do serwisu kurde szkoda że sie nie da kupić dekodera identycznego;/ już go rozkręcam i podaje napięcia są gdzieś zapisane czy mam sam pomierzyć? a co do kondensatorów to wszystkie trzeba wymieniać? nawet taki wielki ?
    darek23422
    Level 27  
    tak sam zmierz napiecia na zasilaczu a kondensatory tylko te które będą rozerwane albo wypukłe.
    Miromiro11
    Level 11  
    to nie ma takich;/ wszystkie w super stanie
    Miromiro11
    Level 11  
    diody sprawdzał kolega mówi że wszystkie sprawne wolał bym to sam posprawdzać ale aż tak sie nie znam