Witam Mam taki dosyć dokuczliwy problem gdyż Wykonałem wzmacniacz 30W z linku :https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic279833.html lecz z kilkoma przeróbkami tj: Zasilanie układów ULY zrobiłem ze stabilizatorów parametrycznych typu dioda zenera na 20V i rezystor ok 5,6K 1W a zasilanie tranzystorów mocy puściłem bezpośrednio z zasilacza wzmacniacza wynosi ono +-44V
Dodam coś o stabilizacji prądu spoczynkowego jest on ustawiany automatycznie nie ma żadnego PRka do regulowania tego prądu są tylko 2 diody Krzemowe 1N4148
Tranzystory w końcówkach Kanał Lewy BD911 i BD912 Kanał prawy BD243C i BD244C. Obecnie wzmacniacz gra lecz po 5 minutach grania radiator jest strasznie gorący aż parzy a tranzystory mocy są okropnie gorące aż parzą.
O to schemat przeróbek:

Dodam coś o stabilizacji prądu spoczynkowego jest on ustawiany automatycznie nie ma żadnego PRka do regulowania tego prądu są tylko 2 diody Krzemowe 1N4148
Tranzystory w końcówkach Kanał Lewy BD911 i BD912 Kanał prawy BD243C i BD244C. Obecnie wzmacniacz gra lecz po 5 minutach grania radiator jest strasznie gorący aż parzy a tranzystory mocy są okropnie gorące aż parzą.
O to schemat przeróbek: