Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Monitor Vdo Dayton mm5000/01 - szukam opisu wtyczki.

darek-h3 10 Jul 2008 16:06 13227 21
    darek-h3
    Level 10  
    witam!! posiadam monitor vdo dayton model mm5000/01 do ktorego chce podpiac dvd samochodowe, w tym celu potrzebuje pilnie schemat wtyczki do tego monitora. Czekam na jakakolwiek odpowiedz
    moj email to darek-h3(malpa)wp.pl
    Grzegorz Siemienowicz
    Level 36  
    Witam
    Z boku gniazdo "jack stereo" :
    "czubek" Video , później Audio i Masa .
    Pozdrawia
    darek-h3
    Level 10  
    Grzegorz Siemienowicz wrote:
    Witam
    Z boku gniazdo "jack stereo" :
    Pozdrawia

Nie bardzo wiem o co chodzi, audio to zaden problem tylko w ktore miejsca sie wpiac w gniezdzie wtyczki w monitorze, gdzie podpiac plus-mase-i sygnal wideo????
  • Helpful post
    Grzegorz Siemienowicz
    Level 36  
    Piny :
    11 ; 12 , 13 , bolec , wolne , wolne , bolec , 14 , 15 , 16
    1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10
    Opis
    7, 13 - masa
    16 - zasilanie (+)
    wejście jack jest z boku monitora - tam się podaje sygnał.
    Vein
    Level 22  
    Witam,

Przy jakim napięciu działa ten LCD?
    Grzegorz Siemienowicz
    Level 36  
    Vein wrote:

Przy jakim napięciu działa ten LCD?

zakres 9-16V
    Vein
    Level 22  
    spoko, tylko jest problem, bo nie mogę go uruchomić.
    Podłączałem napięcie pod piny 16 i 7 i nawet podświetlenie się nie zapalało.

nie reaguje na żaden z przycisków, nawet wciśnięcie trzech naraz nie wywołuje żadnego efektu
    Grzegorz Siemienowicz
    Level 36  
    Mam nadzieję, że masz miernik i wiesz jak to się obsługuje więc:
    3- Video Power Gnd
    7- Display Gnd
    9- Display Gnd
    15- Display +
    16- Display +
    Oczywiście najpierw sprawdź miernikiem gdyż już nie pamiętam czy ten opis dotyczy monitora czy komputera.
    Vein
    Level 22  
    nadal nic, no cóż, pewnie trup. zdarza sie (szczególnie mi)
    Dzisiaj oddaję ten LCD do naprawy, zobaczymy czy sobie w serwisie poradzą.
    VDO dayton mm 5000/01
    darek-h3
    Level 10  
    Witam. Mam jeszcze ten monitor. Jesli zachodziła by potrzeba to moge odsprzedać. Nie jestem pewny czy działa bo nigdy go nie sprawdzałem ale sądzę że działa. Jak coś to pisz na darek-h3(malpa)wp.pl albo na kom. 0667994989.
    mik3sz
    Level 2  
    odswieze troche temat, bo sam za kilka dni stane wobec podobnego problemu

w innym temacie znalazlem info że boczne gniazdo jack to wejscie zewnetrznego sygnalu (na czubku wideo środek audio na końcu masa),

z radia DVD sygnal video mam na chinchu wyprowadzony wiec pewnie to composite - mozna to jakos w prosty sposob podlaczyc do tego monitora

wybieram sie w dluzsza trase i chcialbym dzieciakom troche przyjemnosci w podrozy sprawic

sprzetu DVD jeszcze nie mam fizycznie wiec na razie suche przygotowania, monitory wiem ze sprawne - podlaczalem pod MR6000 i navi 5000,
    darek-h3
    Level 10  
    Tego swojego monitora jak narazie nie podlączyłem.Brak czasu poprostu. A opis jak to podpiąć jest w tym temacie. Sygnał do wyjścia z boku a zasilanie to na odpowiednie piny. Zdaje mi się że jest to dobrze opisane. Ja bym to raczej tak podłączył bo się nie bardzo znam na tym. Pozdrawiam.
    vipol0707
    Level 11  
    Witam.Ja także mam taki wyświetlacz + navi pc 5400 i działa w komplecie ,jednak gdy podłącze według opisu wyżej również zero reakcji.po podaniu sygnału do wejścia jack po boku odtwarza wszystko co mu podam tv,kamera,dvd,dzwięk.jednak zasilanie wtedy bierze z komputera nawigacji.To mamy problem Panowie.

Dodano po 2 [godziny] 29 [minuty]:

ok.sprawdziłem.a wiec :

11 ,12,13 bolec, wolne, wolne,bolec,14 , 15 , 16
    1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10
    pin12-masa kolor we wiązce różowy,
    pin7 -masa kolor we wiązce czarny
    pin16- +12v kolor we wiązce fioletowy

układ pinów patrząc do gniazda w wyswietlaczu.
    mini jack- podajemy zródło sygnału tv,dvd,kamera,itp.
    powodzenia.
    Vein
    Level 22  
    tak, to działa u mnie, bez najmniejszego problemu
    PaulVanDonZuk
    Level 2  
    Witam!!!Man taką nawigacje,dostałem kiedyś od kumpla i leżała w domu do tej pory,wyjęta była z jakiegoś rozbitego auta,tylko jest jeden problem,nie ma do niej kabla ktory laczy monitor z napędem i tą całą czarna skrzynką.To jest model MM 5500.Może ktoś z was posiada taki kabel to chętnie bym go odkupił no i wskazówki ja to w ogóle podlączyć.Z góry dziękuje!Pozdrawiam!
    Vein
    Level 22  
    kable tego typu b. ciężko dostać, lepiej (i taniej) wyjdzie samemu taki zrobić. wtyczki to są kawałki wtyczki dysku twardego 2.5" odpowiednio docięte, a następnie zasmarkane gluegunem (bo inaczej to piny bez problemu się wyrywa z tych wtyczek). Wtyczka jest 1:1
    PaulVanDonZuk
    Level 2  
    Dzięki wielkie!!!Może uda mi się samemu coś wylekować:)Mam jeszcze jedno pytanie,mianowicie ta nawigacja (moja)składa się z 3 części:napędu,monitora,i takiej czarnej skrzynki w której też jest wejście na taką węższą wtyczkę i moje pytanie brzmi jak to wszystko połączyć????
    PAWLO1TB
    Level 9  
    Odświeżam temat i liczę na jakieś podpowiedzi. Robię tak jak piszecie: różowy(pin12) i fioletowy(pin16) + a czarny(pin7) minus. Wszystko git lecz nie do końca gdyż monitorek się włącza i wyłącza i tak ciągle. przy wciskaniu klawiszy menu czy (+) ,reaguje chwilę sie pokazuje menu i zaraz wyłącza i tak wkoło. Jaka może być tego przyczyna???
    suszakustyk
    Level 11  
    Witam. Odświeżam temat ponieważ mam problem z LCDkiem VDO dyton.
    Podłączyłem go wg. wskazówek zamieszczonych na forum i monitorek żyje można wejść w menu zmieniać ustawienia lecz po podaniu sygnału z boku przez jacka nie ma obrazu, audio jest. Widać tylko ze jest podświetlony lcd.
    Proszę o jakąkolwiek pomoc.