Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bluewin TV300 - ten objaw tylko u mnie ?

p_w 12 Jul 2008 19:47 1171 2
    p_w
    Level 11  
    Witam

Zauważyłem, że mój TV300 dziwnie się zachowuje. Jest podłączony do kablówki. Po rozpoczęciu nagrywania za pomocą czerwonego przycisku REC następuje przełączenie na inny program i ten niewłaściwy program nagrywa się. Dzieje się tak tylko na niektórych programach:
    4 przełącza się na 1, itd:
    4 --> 1
    12 --> 10
    14 --> 5
    19 --> 5
    28 --> 16
    43 --> 10

Próbowałem zmieniać nazwy programów i przenosić je pod inny numer. Jednak zawsze dotyczy to wymienionych numerów programów, bez względu na to jaki program jest ustawiony pod danym numerem.
    Nie wiem, czy tylko ja tak mam ?

Paweł
    Ravenq
    Level 11  
    Witam miałem ten sam problem a wynikło to z tego ze zaczalem ustawiac JobList i AutoRec dopiero wyzerowanie nagrywarki do fabrycznych ustawien pomogło.Wejdz w setup i daj opcje ustawienia fabryczne tylko ze zostana skasowane wszelkie zapisy włacznie z zaprogramowanymi kanałami . problem powinien zniknac.

Pozdrawiam
    p_w
    Level 11  
    U mnie wynikło to chyba z tego, że zrobiłem przestrojenie dźwięku przez i2c na atmega8. W czasie uruchamiania testowałem to w ten sposób, że przesyłałem z AVR przez i2c sekwencję "przestrajającą" fonię co 2 sekundy, żeby stwierdzić, czy to działa stabilnie ale nagrywarka po ~2 minutach zawieszała się. Prawdopodobnie w tym czasie to się stało. Dlatego odłączyłem układ fonii od magistrali i2c w nagrywarce i podłączyłem tylko do AVR-a. Po pewnym czasie stwierdziłem w/w nieprawidłowość.
    Naprawiłem to przez usunięcie "wadliwych" programów i zaprogramowałem je od początku.