Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Texa Poland
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A3 1.8 rocznik 96 - brak zasilania sprężarki klimy

twardy201 14 Lip 2008 22:52 6086 5
  • #1 14 Lip 2008 22:52
    twardy201
    Poziom 2  

    Witam. Mam problem z klimą w Audi A3 rocznik 96' Otóż nie mam prądu w kostce doprowadzajacej prad do spreżarki, ale wentylatory chodzą. Jak podłączę prąd do spreżarki na krótko(bezpośrednio z akumulatora) to mi wszystko pięknie działa. A jeszcze jedno przy odpaleni silnika przez 1 sekundę jest prad i zanika. Wymieniłem kostkę stacyjki ponieważ nie odbijała-myślałem że to dlatego. Ale nadal problem jest. Prosze o pomoc

    0 5
  • Texa Poland
  • Pomocny post
    #2 14 Lip 2008 23:40
    Szymon
    Poziom 20  

    a czy jestes pewien ze cisnienie czynnika chlodzacego wewnatrz ukladu kliamatyzacji jest wlasciwe? bo jak bedzie za niskie to czujnik cisnieniowy nie zalaczy elektrosprzegla na sprezarce

    2
  • Texa Poland
  • #3 15 Lip 2008 10:38
    twardy201
    Poziom 2  

    myślę że ciśnienie jest ok, klima była nabita tydzień temu.... jak pisałem, gdy podłączyłem na krótko wszystko jest ok... klima wtedy działa

    0
  • Pomocny post
    #4 15 Lip 2008 11:26
    jarecki04
    Poziom 25  

    [quote="twardy201"]Witam. Mam problem z klimą w Audi A3 rocznik 96' ? W 1996 robiono już A3 ? myślę, że od 1997 roku. Jak wcześniej już pisano poctawa to prawidłowe ciśnienie bo inaczej sprężarka (może zazyć się że czujnik F129 lub F14 są walniente) nie ruszy to, że jak dasz zasilanie na sprzegło i jest OK to świadczy że sterowanie nim nie działa

    0
  • #5 15 Lip 2008 16:32
    twardy201
    Poziom 2  

    a wiesz może gdzie znajduje się ten czujnik?? jeden i drugi...
    poza tym na 100% Audi A3 zaczęto produkować w 1996
    sprawdź Allegro...

    0
  • #6 15 Lip 2008 18:08
    Szymon
    Poziom 20  

    Jezeli masz mozliwosc sprawdzenia auta jakims testerem diagnostyczny a masz w A3 climatronica to zrob diagnoze ukladu klimatyzacji i cos napewno wyjdzie (co prawda nie jestem do konca pewien ze diagnoza w tym roczniku sie uda) a czujnik cisnienia jak dobrze pamietam znajduje sie z lewej strony przy zderzaku. Mozesz sprawdzic czy jest wogole jakis czynnik przez nacisniecie zaworka nabijania czynnika i wtedy zobaczysz czy napewno cos w ukladzie jest (Uwazaj tylko na oczy bys sobie nie prysnal) moze byc tak ze masz jednak nieszczelny uklad dosc czesto sie to zdarza , ze mimo napelnienia klimatyzacji freon i tak ucieka po kilku dniach. Jedz tam gdzie napelniales klimatyzacje i niech sprawdza ile jest czynnika chlodzacego.

    0