Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pioneer DEH-P3500mp

18 Lut 2004 14:54 3990 11
  • Poziom 17  
    Witam mam duży problem z tym radiem kupiłem je ponoć ze spaloną końcówką i rzeczywiście po załączeniu tylko smród i dym więc kupiłem końcówę zamiennik PAL007 wsadziłem TDA7560 i po włozeniu końcówy radio działa płyty czyta ale w głośnikach echo ale jeżeli podgłośnie powyżej 25 (max30) to daje się słyszeć szczątki muzyki znaczy bardziej jakieś ciche pierdzenie w głosnikach,podczas tego efektu napięcie na nóżce 22(mute) rośnie w momentach do 2,34V poniżej 25 jest cały czas jakies 1V.
    Może ktoś już robił coś takiego przy takim radyjku,może to jakaś typowa usterka. Czy jest jakiś układ który pada często przy spaleniu końcówy??
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 16  
    może być uszkodzony układ mute, lub proceor dźwięku.
    Sprawdź czy dochodzi sygnał audio na końcówkę mocy.
  • Poziom 15  
    Czy nie podłączyłeś głosników do sąsiednich kanałów i masz na nich sygnał różnicowy?
  • Spec od car audio
    Może kostka od Sony a nie od Pioneera :D
  • Poziom 17  
    Z tymi głosnikami i sygnałem różnicowym to jutro sprawdze ale mam kostkę oryginał a więc wątpie. A może ktoś wie jaki schemat z elektrody jest podobny do tego modelu albo gdzie dostać schemat ściągnołem z elektrody do DEH-P8200Mp ale jakoś po rozpakowaniu nie działa chyba uszkodzony i jeszcze jedno jak jest zbudowany układ mute w tym radiu,skąd do niego idzie sygnał i jakie ma być napięcie standby na 4 pinie i co to są za piny 1(TAB) 10(SVR) 25(HSD) ewentualnie jakie mają byc tam napięcia lub sygnały??
  • Poziom 22  
    sprawdź czy masz masę na chyba 13 nóżce układu jest to środkowe wyprowadzenie
  • Poziom 17  
    Na 13 wyprowadzeniu masa jest ale kupiłem następną końcówkę i w sumie efekt w głośnikach taki sam czyli nic ale na 22 nóżce (mute) jest teraz cały czas 4.61V czyli już coś lepiej ale już mam powoli dość tego radyjka.
  • Poziom 17  
    Ponawiam prośbę o pomoc w naprawie tego radyjka,nie mam schematu może ktoś ma schemat i mi podeśle. osiem(malpa)vitor.pl
  • Poziom 22  
    za mute do wzmacniacza odpowiada jeszcz tranzystor Q301 cyfrowy na jego kolektor ma iść przez rezystor R302 (10k) 8V na bazę tego tranzystora idzie sygnał mute z procesora przez diodę D501 (taka podwójna) ale ten sygnał idzie również na tranzystor Q502 (podwójny) IMD2A może on jest gdzieś zwarty
  • Poziom 16  
    Często brakuje masy na końcówce mocy. Sprawdz ją kiedy radio jest włączone. Często miałem ten obiaw po spaleniu końcówki po wymianie albo nic się nie działo albo pierdziało w głośnikach na wyłączonym radiu wszystko było OK! a gdy się radio włączyło to znikały masy bo były pod obciążeniem.

    Pozdrawiam.
  • Poziom 22  
    przy wejściu masy jest takie pole na którym jest ok 8 przelotek właśnie tam najczęsciej następuje przerwa czasem jest to tylko na mierniku 1 - 3 ohm i wydaje się że jest ok
  • Poziom 17  
    No panowie wielkie dzięki wszystkim!!! Problemem był brak masy po załączeniu radia,a swoją drogą pierwszy raz się spotkałem z takim uszkodzeniem.Wielkie dzięki jeszcze raz.