Witam.
Dostałem w prezencie nie używaną zmywarkę. Stała ona kilka lat w piwnicy i okazało się że stałą się domkiem rodziny gryzoni. większych zniszczeń w środku nie ma - poza ponadgryzaną izolacją termiczną i dużą ilością ekskrementów.
Objawy są następujące :
program o nazwie płukanie przechodzi w całości.
programy intensywne blokują się po nabraniu wody
natomiast program normalny i ekonomiczny blokują się po fazie mycia.
Po zablokowaniu na programie intensywnym ani rusz. Ale po przestawieniu ( nawet bez uruchamiania ) programu ekonomicznego, działa "normalnie" - to znaczy wypluwa wodę po czym blokuje się tak jak jest to opisane wyżej .
Stąd mój wniosek o uszkodzonym programatorze.
Zanim zacznę rozbierać wszystko po kolei będę wdzięczny za jakieś rady.
przy okazji bardzo pomocny byłby schemat ( lub lepiej service manual ) - w sieci jakoś nie mogę znaleźć.
pozdrawiam
Dostałem w prezencie nie używaną zmywarkę. Stała ona kilka lat w piwnicy i okazało się że stałą się domkiem rodziny gryzoni. większych zniszczeń w środku nie ma - poza ponadgryzaną izolacją termiczną i dużą ilością ekskrementów.
Objawy są następujące :
program o nazwie płukanie przechodzi w całości.
programy intensywne blokują się po nabraniu wody
natomiast program normalny i ekonomiczny blokują się po fazie mycia.
Po zablokowaniu na programie intensywnym ani rusz. Ale po przestawieniu ( nawet bez uruchamiania ) programu ekonomicznego, działa "normalnie" - to znaczy wypluwa wodę po czym blokuje się tak jak jest to opisane wyżej .
Stąd mój wniosek o uszkodzonym programatorze.
Zanim zacznę rozbierać wszystko po kolei będę wdzięczny za jakieś rady.
przy okazji bardzo pomocny byłby schemat ( lub lepiej service manual ) - w sieci jakoś nie mogę znaleźć.
pozdrawiam