Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dekoder Samsung DSB-S305G Cyfrowy Polsat

QbA11 18 Jul 2008 17:56 158220 33
    QbA11
    Level 10  
    Witam!

Mam problem z telewizją cyfrowego polsatu.
    Przy włączeniu dekodera wyskakuje komunikat

Błąd 09 Problem z kartą

i żadnego kanału sie nie da obejzeć, czasami się zdarzy ze mozna oglądac kanał przez kilka sekund a potem znowu ten błąd(nawet na kanałach nie kodowanych).

Próbowałem wyjmować i wkładać od nowa karte, odłączac dekoder od sieci, przywracałem ustawienia fabryczne ale nic nie pomagało.

Umowa została podpisana przed Bożym Narodzeniem. Kartę mam taką zółtą, nie wiem czy to jest ta nowa wersja czy stara, żadna karta mi nie przyszła pocztą.

Wczesniej telewizja chodziła bez problemu.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!
    LeDy
    Level 43  
    Jak żółta to masz już nową. Może zrób aktualizację oprogramowania. Jaką masz wersję? Zadzwoń do Polsatu może coś ci " aktywują" .
    piotrekmilitowski
    Level 23  
    Dekoder masz na gwarancji więc proponuje udać się do APSu, najlepiej tam gdzie był kupowany to dadzą ci zastępczy na czas naprawy!
    Ps.zdarzały się tego typu usterki!
    Pozdrawiam ! :)
    FingerKylo
    Level 11  
    Witam, także posiadam taki dekoder z cyfrowym polsatem i już od samego początku miałem problemy... 1sza rzecz to brak kilku kanałów (mam pakiet familijny) a TVP, TVP2, discovery, animal planet i kilka innych wogóle nie odbiera (wogole brak sygnalu na tych kanalach) - nie wiem czy może to być spowodowane tym że mieszkam w Rosji i cały zestawik mam tu zamontowany i dane sygnału tu "nie dolatują" ?

Kolejny problem to ostatnie wymiany kart polsatu i zmiana kodowania na nagravision3, karte dostałem pocztą wraz z instrukcją - gdzie bylo napisane żeby przed zmianą karty na nową zaktualizować oprogramowanie dekodera - lecz u mnie to nie możliwe ! Przy każdej próbie wyskakiwał błąd że nie udało się go zaktualizować. Więc cały czas używałem starej karty na której wszystko działało (oprócz tych kanałów o któych już pisałem) do czasu aż kilka dni temu nagle obraz znikął i wyświetlił się komunikat: Błąd 04 - Dekoder zablokowany

Zmiana karty na nową nie pomogła, nic nie można było obejrzeć. Dzwoniłem kilka razy z interwencją do polsatu (ale każdy kto ma cyforwy polsat chyba wie jak to wszystko działa) to wmawiali mi to że mam antene przestawioną i żebym wchodził na dach ją przestawiać i jeszce proponowali mi pare innych "genialnych" pomysłów. Zalogowałem się wkońcu u nich na stronie www i odnowiłem sygnał z satelity - po kilku godzinach wreszcie pojawił się sygnał, (kanałów których nie miałem od początku nie mam nadał) a dodatkowo nie wyświetla mi takich kanałów jak Polsat, TVN, TVNsiedem itp (czyżby to te w nagravision3?) wyświetla się komunikat "Dostęp do programu został zablokowany" - być może to wina tego oprogramowania któego nie udało się zaktualizować? Dekoder ma opcje manualnego wgrywania oprogramowania przez RS-232 lecz w dekoderze to złącze ma typ jacka Audio i nigdzie nie ma opisów jak to łączyć - pozatym na stronie samsunga brak jakichkolwiek informacji o oprogramowaniu. Do najbliższego punktu polsatu mam ponad 1000km więc fizyczne zaniesienie dekodera i sprawdzenie wszystkiego raczej odpada. Siły do użerania się z konsultantami z BOK też już mi brak i pomysłów innych też już nie mam. Rozpisałem się trochę - lecz chciałem opisać dokładnie mój problem, jeśli ktoś może pomóc to bardzo prosze :D
    Pozdrawiam
    piotrekmilitowski
    Level 23  
    Błąd 04, wcześniej oznaczał brak płatności .Na dzień dzisiejszy pojawia się on spóźnialskim którzy w terminie nie włożyli nowej karty ! Po włożeniu nowej karty dajemy na kanał 36 ( program dla abonamentów) no i infolinia! Osobiście mam 6 dekoderów wszystkie błąd 04, niektóre ruszają nawet po dobie!
    jurekN
    Level 22  
    Miałem to samo zadzwoń do Polsatu to ponowią ci sygnał sterujący
    FingerKylo
    Level 11  
    Abonament opłacony jest za rok z góry więc o to się nie martwię ... na infolinie dzwoniłem już nie raz jednak nic nie zdziałali, ale jak już wspominałem jestem za granicą i aktualizacja oprogramowania nie chce się pobrać przez satelite - na infolinii mówili że bez nowego oprogramowania nie bedzie widać tych kanałów, także bedę musiał dekoder przywieźć do Polski i tam zaktualizować, ewentualnie serwis w ostateczności ... :/
    pajo21
    Level 35  
    Nie ma różnicy gdzie jesteś.Za granicą czy w Polsce jak tuner nie chce się zaktualizować przez satelitę to się nie zaktualizuje.Pozostaje serwis.
    FingerKylo
    Level 11  
    no to w takim razie rzeczywiście tylko serwis ... a co do mojego 1szego problemu to też nie ma znaczenia że jestem za granicą ??

"od samego początku miałem problemy... 1sza rzecz to brak kilku kanałów (mam pakiet familijny) a TVP, TVP2, discovery, animal planet i kilka innych wogóle nie odbiera (wogole brak sygnalu na tych kanalach) - nie wiem czy może to być spowodowane tym że mieszkam w Rosji i cały zestawik mam tu zamontowany i dane sygnału tu "nie dolatują" ? "
    Szymonsm
    Level 2  
    Witam
    Przedwczoraj kupilem zestaw Polsatu Mini z dekoderem,talerzem i mam problem poniewaz po sciagnieciu programow,zaktualizacją, z godnie z instrukcja pojawia sie Błąd 09-problem z kartą i nie wiem co moge dalej z tym zrobic-da sie cos?czy do serwisu-nowe i zepsute?
    maruha3
    Level 1  
    Witam.Wczoraj miałem tak samo.Zadzwoniłem na infolinie(numer na karcie)posłuchałem automatu,wybrałem ponawianie sygnału-po pięciu minutach na kanale Dla abonentów tuner zaskoczył.
    KrzysztofKrzychu
    Level 1  
    U mnie też wystąpił ten błąd !! Zarejestrowałem sie teraz zeby dowiedziec sie jak rozwiązać ten problem. Dzwoniłem do polsatu ale caly czas zajete !
    BRYTYJCZYK
    Level 2  
    Ja mam ten sam problem wstaje robię kawkę pilocik do ręki a tu lipa błąd karty 09. Mam mini dekoder ale widzę , że dzisiaj wiele przypadków tego typu także błąd leży chyba po ich stronie.
    gego_sor
    Level 9  
    dodam ze mam dekoder mini cyfrowego polsatu
    FPiotrek
    Level 11  
    u mnie ta sama sytuacja błąd 09 problem z kartą i zaczeło się to wczoraj ok północy, też mam dekoder mini
    Rewolt
    Level 10  
    Witam od rana mam taki sam problem błąd 09 na mini dekoderze, a infolinia milczy. ;/
    monia.w
    Level 9  
    tylko dziwne, że na innym starszym dekoderze polsatu nie mam żadnych błędów, a tu taki ból
    arleta8080
    Level 1  
    witam ja też mam problem z kartą na dodatek nie można się nigdzie dodzwonić wszystkie numery zajęte. Też mam dekoder mini i wiecznie mam z nim problem, przeważnie w godz popołudniowych zawiesza się, pojawia się brak sygnału z anteny. Jednym słowem MASAKRA
    PAJAK-78
    Level 10  
    panowie nie tylko wam sie pojawilo dzisiaj 09 mi tez wiec problem jest wiekszy :/ oczywiscie dekoder mini zaluje ze go kupilem u sasiada jest normalny dekoder i wszystko dziala jednak mini to syf ...
    slawkop
    Level 11  
    ja takze na icok nie moge ewjsc - cos mi sie zdaje, ze cala Polska ma problem :)

a dla osob, ktore szukaja na stronie polsatu linku to podaje
    www.icok.cyfrowypolsat.pl
    mateo33
    Level 9  
    A czy wyłączyło tylko użytkownikom, którzy wzięli polsat w promocji, czy wszystkim ?
    monia.w
    Level 9  
    no chyba te mini są jakieś walnięte, bo na echostarze mi działa bez zarzutów,a mini błąd 09 albo 04
    must4ng
    Level 1  
    panowie spokojne wasze rozczochrane ja tez to mam wystarczy zadzwonic do polsatu i gitara xD
    Arniex84
    Level 1  
    Siemanko dodzwoniłem się na infolinię i babka mi mówi, że cała Polska ma awarię na dekoderze MINI, kazałą włonczyć na kanał 21 (dla abonentów) i czekać. jak technicy naprawią to samo się połaczy. Kwestia by nie wyłanczać dekodera, tylko np TV:-) i czekać...
    szakir83
    Level 1  
    W końcu jakaś sensowana informacja, a mówili kiedy mniej więcej można spodziewać sie usunięcia usterki??
    maqoo
    Level 1  
    witam, rowniez mam ten sam problem ale udalo mi sie ok 6 rano dodzwonic do polsatu
    problem zostal zgloszony ok godz 1 w nocy
    problem dotyczy tylko dekoderow MINI - chyba wszystkich w kraju:P
    rozmowca kazal mi wlaczyc program DLA ABONENTOW 21 i pozostawic tak dekoder
    niestety do tej pory nic, problem jest nadal

niektore wpisy sa malo konkretne wiec pare pytan:
    czy komus udalo sie uruchomic dekoder w jakis sposob??? jesli tak to konkretnie napiszcie co zrobiliscie
    jesli komus teraz udao sie polaczyc z kims zywym z polsatu to napiszcie co mowia obecnie i kiedy naprawia???
    Cichy666
    Level 20  
    Dopinam się do postów "błąd 09 problem z kartą". Dekoder mini. Infolinia Polsatu to paranoja zero odzewu. Dzwoniłem z komóry, po 20 minutach oczekiwania na odbiór telefonu dałem spokój. Zero odpowiedzi na maile. Totalne olewanie abonentów!!! 20 grudnia kupiłem 29 grudnia oddaję. Pieprzę takie poszanowanie klienta!!!
    Artur k.
    Admin of Audio group
    Z tematu usunąłem aż 9 stron bezsensownych postów!
    Forum elektroda.pl to nie czat, za następne takie dyskusje będą bany!
    robertok
    Level 12  
    mam ten sam problem co chwile cos z tym mini sie dzieje ... zgroza albo nie nadaja oplaconych kanalow jeszcze teraz blad 09 a infolinia milczy ...
    bystry72
    Level 1  
    Dodzwoniłem się musimy czekać, miły pan poinformował mnie, że naprawa(dla dekoderów mini) może potrwać godzinę, dwie itd... lub 12 godz. dzień.....tak więc czekajmy. Życzę wszystkim użytkownikom Polsatu mini wytrwałości w czekaniu na sygnał.