Cytat: Jeśli kolega wie lepiej to w jakim celu pisze kolega na forum z prośbą o pomoc uskuteczniając do tego jakieś wierutne brednie?
Bart 2005 - czy ja gdzieś napisałem że wiem lepiej personalnie na forum się nie będę wypowiadał bo nie o pyskówkę mi chodzi.
Stąd przypuszczam
http://www.pc.ibm.com/pl/faq/index.html?pl
Cytat: Q: Jak przywrócić system z kopii zapasowej?
Wykonujemy kopię systemu operacyjnego za pomocą Rescue and Recovery (na płytki, dysk, sieć).
Przywracanie możemy wystartować z płytki startującej BOOT CD, F11 lub niebieskiego klawisza lub zewnętrznego dysku USB (który może być bootowalny).
Z menu po lewej stronie (w środowisku PE) wybieramy Restore System->Restore System from Backup->Wskazujemy miejsce zapisu kopii zapasowej (dysk lokalny, zewnętrzny, sieć, płytki). System po odnalezieniu kopii rozpozcznie przywracanie systemu.
Uwaga: Recovery CD przywracają ukrytą partycję i system operacyjny do ustawień fabrycznych. Kasują one wszystkie dane na dysku więc proszę pamiętać, aby wcześniej wykonać kopię zapasową danych!
Cytat: PS. Jako stały bywalec działu HDD powinieneś wiedzieć czym się klonuje dyski.
msthhk - Oczywiście wiem mój błąd ale się go nie wypieram . "iż" zamieniłem na "że". Jakie informacje by pomogły w tym byś mnie lepiej zrozumiał ?
Szukam sposobu by przywrócić to co fabryka dała oraz szukam wyjaśnienia i rozwiązania na przyszłość.
Choć przypuszczam ,że Klon HDDClone lub Copyrem DMDE powinno dać możliwość skopiowania dokładnie dysku niestety pewności nie mam.
Dlatego post ten był w Laptopach a nie w dziale odzysku bo dane są odzyskane mam ich kopie zarówno mogę je montować w DMDE jak je kopiować teoretycznie wszystko wygląda dobrze a system nie wstaje .
Przypuszczałem że jest potrzebny odpowiedni formater z IBM partycji ukrytej która również nie startuje .
Mając dane które są na partycjach (Dysk podpięty pod iny system pokazuje partycje systemową ) i po zamontowaniu przez np. i ich przywrócenia w formacie takim jak był.
Z tego jakie informacje otrzymałem mam rozumieć że nie ma żadnej możliwości przywrócenia tego stanu tylko i wyłącznie po przez kupienie odpowiedniej usługi w serwisie który zażyczył sobie 1000 zł
Czy tak mam to zrozumieć ?
0