Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Denon AVR-1306 miga czerwona kontrolka

Edward 1 25 Lip 2008 20:53 6503 8
  • #1 25 Lip 2008 20:53
    Edward 1
    Poziom 11  

    Mam problem z amplitunerem AVR-1306 Denona. Otóż po włączeniu do sieci inicjuje tak jak powinien uruchamianie lecz zamiast zaświecić na zielono kontrolka zaczyna migać na czerwono i cisza. Próbowałem resetować procesor ale nic nie dało kontrolka miga dalej i jakby szybciej. Jak trochę sobie popykałem to zdarzyło się, że na chwilę zaczął jakby działać i zobaczyłem zieloną kontrolkę ale za chwilę zmienia się w czerwoną. Oczywiście odłączyłem wszystko od amplitunera. Czy ktoś wie co może mu być?

    Dlaczego kolega nie czyta opisów działów?
    Przeniosłem z: "Audio Diagnoza"
    [Art]

  • #2 25 Lip 2008 22:02
    amator
    Poziom 22  

    Stawiam na przeciążony zasilacz, prawdopodobnie jest uszkodzona końcówka mocy.

  • #3 26 Lip 2008 10:17
    Edward 1
    Poziom 11  

    Dzwoniłem do serwisu. Okazuje się, że faktycznie końcówka mocy lub stabilizator napięcia. Przyczyna?! Nie podpinać żadnych urządzeń:) . Ble ble ble różnica potencjałów. Jedyne wyjście to dobrze uziemić.

  • #4 20 Sie 2008 20:32
    Edward 1
    Poziom 11  

    A jednak sprawny. Spakowałem i przeleżał 2 dni w pudełku. Zawiozłem go do sklepu i już mieliśmy go wysyłać do serwisu a tu masz ci los działa. Zostawiłem go jeszcze w sklepie na 2 dni aby go solidnie przetestowali no i pięknie gra. Jednak to solidna firma. Pewnie bezpiecznik termiczny zadziałał a że temperatury były wysokie to ochłodził się dopiero w pudełku zostawiony w zimniejszym kącie. Także na przyszłość jak komuś zamiga czerwona lampka to niech go wystawi w chłodniejsze miejsce na dzień lub dwa i będzie ok.

  • #6 22 Sie 2008 20:09
    Edward 1
    Poziom 11  

    Raczej to nie zimne luty bo teraz działa bezproblemowo. Chociaż kolega miał starszego Denona i tam były zimne luty.

  • #7 22 Sie 2008 21:44
    398216
    Usunięty  
  • #8 23 Sie 2008 09:57
    Edward 1
    Poziom 11  

    Możliwe. Jak się skończy gwarancja pogrzebiemy trochę. Na razie uziemiłem sprzęt bo obudowa strasznie kopała i nagrywarka fiksowała( miałem zakłócenia nachodziły kolory, barwy się zmieniały itp.). Piszę o tym dlatego bo to po podłączeniu nagrywarki Denonik mi wysiadł. Teraz mogę spokojnie dotykać obudowy i fazer nic nie pokazuje.

  • #9 09 Lis 2010 18:24
    krystianpee
    Poziom 7  

    powiedzcie mi gdzie jest ten bezpiecznik termiczny bo mam ten sam problem i juz nie wiem co robic . jedynie schemat zalatwic i miezyc wszytsko to dojde co jest spalone

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME