Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

odseparowanie dżwięku tv od pc

Hrabia322 26 Jul 2008 19:54 1162 7
    Hrabia322
    Level 16  
    Witam mam problem z odseparowaniem dźwięku TV od PC.
    Posiadam głośniki Creative 5+1 T6100 i są one podpięte pod tv przejściówkami z wyjścia stereo kablem RCA i chciałem podłączyć go też do komputera też przejściówką na jack 3,5`` i po podłączeniu do kompa dźwięk z telewizora znacznie się ścisza.
    Szukam schematu lub urządzenia które rozwiązywał by ten problem bo chciał bym mieć podpięte 2 urządzenia bez jakiego kolwiek przepinania kabli.
    Morze jest jakiś schemat dławika lub coś w tym stylu który bym zastosować. do eliminacji tego zjawiska ściszania tv.
    Zobrazuje wam to mniej więcej w fotce.
    odseparowanie dżwięku tv od pc
    grzegrzol
    Level 19  
    Z tego co zrozumiałem to podłączyłeś 2 urządzenia do jednego wejścia w głośnikach, tak?
    kopawel
    Level 14  
    prosty mikser by sie przydal
    Hrabia322
    Level 16  
    nom dokładnie tak podłączyłem 2 urządzenia do jednego wejścia i chcę jakieś urządzenie lub filtr ale nie mikser bo od miksera bym musiał podchodzić i przełączać sygnały. chce żeby było to cały czas razem spięte ale nie kolidowało ze sobą dźwięki mogą sie mieszać byle żeby po podpięciu pc i tv nie ściszał sie dźwięk z tv.
    kopawel
    Level 14  
    dwa wzmacniacze operacyjne z polaczonymi wyjsciami = ''pseudo mixer''.

mozesz nawet potencjometry zastosowac dla kazdego wzmacniacza do regulacji glosnosci jak by ci sie cos odwidzilo w przyszlosci.
    Hrabia322
    Level 16  
    kopawel czy mógł byś podesłać mi prosty schemat tego ??
    sory za pytanie laika ale nie mam z tym styczności
    Hrabia322
    Level 16  
    Dzięki za to wielkie teraz już w necie znalazłem dużo informacji na ten temat nawet są kity AVT.
    Mam jeszcze prośbę czy ktoś ma może schemat montażowy takiego kitu AVT
    bo nie mogę się połapać jak to połączyć razem do kupy żeby powstał mikser 2 kanałowy. Przychodzi mi na myśl 3 takie układy połączone do kupy a z fotki W AVT widzę ze jest to rozwiązane na jednym układzie.