Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Imprezy indywidualne, fotki

losti17 06 Dec 2011 02:14 281760 933
Texa Poland
    Maximoorg
    Level 21  
    Co to za skanery, że takie słabe? F4r33L zgadzam się z Tobą. Ten sprzęt wygląda jakby wyciągnięto go po 10 latach z jakiejś piwnicy.
  • Texa Poland
    pompak
    Level 22  
    Skanery 4 sztuki: ADJ DJ SCAN 250 EX
    25x PAR 36 po 5 rownolegle
    pary do oswietlenia kuli
    laser jakis American Dj.

Impreza grana z laptopa i CDkow muzyka lata 70,80,90 .
    CDJ200 nie odczytuja MP3 w formacie VBR bylem zawiedziony ale wiekszosc muzyki zostala odczytana poprawnie.
    Co do kurzu sprzet lezy caly czas bez pudelek jak to zobaczylem to prowizorycznie reka przeczyscilem JOG , wyswietlacz i przyciski. Praktycznie tym razem wzialem ze soba tylko mixer, laptopa i EQ.
    Przepraszam za brak polskich znakow (pisze ze szkoly}
    User removed account
    User removed account  
    Maximoorg
    Level 21  
    Ja wszystko mam w kartonach lub skrzynkach. Jedynie konsolka leży cały czas na wierzchu, bo bawię się nią w domu. Jest trochę pracy przy przewożeniu i rozkładaniu, ale za to sprzęt wygląda i sprawuje się jak nowy. Co do tych skanerów, to jakie tam żarówki włożyłeś, że tego prawie nie widać?
  • Texa Poland
    ukji80
    Level 18  
    Maximoorg wrote:
    Co do tych skanerów, to jakie tam żarówki włożyłeś, że tego prawie nie widać?

Podejrzewam że są to żarówki o ujemnym współczynniku załamania fal elektromagnetycznych w zakresie światła widzialnego :wink:
    Moderated By dj-MatyAS:

Po raz kolejny naruszenie p. 3.1.11. (10.2, 10.7, 12) Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.
    Ostrzeżenie.

pompak
    Level 22  
    Ja też wszystko mam w kartonach i skrzynkach więc mixer i EQ nigdy nie będą ukurzone a także pozostały mój prywatny sprzęt którego wykorzystałem cząstkowo na tej imprezie, gdyż całe nagłośnienie i oświetlenie było dostępne dla DJ. NIc więcej o skanerach nie wiem, na imprezie porządnie świeciły, po odłączeniu sterownika zostały lekko zielone ; )
    Zawiodła mnie akustyka sali nawet gdy znajdowało się na niej około 100 osób,
    Maximoorg
    Level 21  
    Czyli sprzęt ze zdjęć nie jest Twój?
    natan14
    Level 21  
    Maximoorg, Czytaj ze zrozumieniem. Pompak wyraźnie napisał że cząstkowo sprzęt jest jego.

Pompak, Te satelity podwieszone to Pol Audio SAT-115 ? Czemu nie użyłeś eclera tylko behringera ? Tak z ciekawości pytam :).
    pompak
    Level 22  
    Przyzwyczajenie przeważnie zawsze męczę Behringerka na takich imprezach i potrzeba była 4 kanałów : ) Ecler został na zapas bo różnie bywa.
    Tak kolumny Pol Audio można było poznać po rączkach ale niestety plakietki z przodu z nazwą firmy zaklejone naklejką "dofinansowanie UE".
    Maximoorg
    Level 21  
    Miałem na myśli ten zakurzony sprzęt. O nim była wcześniej mowa.
    ukji80
    Level 18  
    Andrzejki dla pracowników Banku PKO BP w Hotelu Salamandra
    Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki
    Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki
    Imprezy indywidualne, fotkiImprezy indywidualne, fotkiImprezy indywidualne, fotki
    Zdjęcia robione coś koło godziny trzeciej w nocy.Wcześniej nie miałem zbytnio czasu.Końcówka imprezy więc gości już też niezbyt dużo.
    Adrian_C
    Level 17  
    2x Led duble derby rgb

Pozwole sobie za autora napisać

Co to jest zwola?
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    (adambyw)
    RAV_AUDIO
    Level 21  
    Od tamtych czasów wiele się zmieniło.************. Aktualnie do mojego zestawu doszły dwa basy i kolumny Laney Thetare TE-900 ************. Ale oczywiście to nie giełda tylko pokaz imprez, więc macie tutaj kilka Dawniejszych Eventów za młodszych lat;D

Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki

Ps. Przepraszam za jakość, od dymu z wytwornicy strasznie głupieje optyka w aparacie.

"Ale oczywiście to nie giełda tylko pokaz imprez"
    No właśnie...
    3.1.14. (8.3) Zabronione jest publikowanie wpisów niezgodnych z tematyką danego forum lub wątku dyskusji.
    (dj-MatyAS)

Też tak mi się wydawało, dlatego opis był skrócony o podstawowe wiadomości. Przepraszam.
    -Maciej_
    Level 21  
    Straszny bałagan. Ile różnych przetworników odtwarza jedno pasmo? Czy stosowałeś jakiekolwiek zwrotnice czy wszystko podłączone pełnym pasmem?
    RAV_AUDIO
    Level 21  
    To stary zestaw o dość niskiej sprawności ale na pewno pięknym brzmieniu, wyjątkowo czystym. Miałem bardzo wiele kolumn pod ręką i zwrotnice dobierałem sobie pod wzmacniacz elektronika wt-2001 oraz te kolumny DIY na dole. Wyszło rewelacyjnie jeśli chodzi o jakość dźwięku na poziomie mocy około 80-90W na kolumnę. Przetworniki to Tonsile. Ten 15cm Alphard jest odłączony ponieważ zwrotnica miała problemy ze średnimi tonami. Ogólnie wsadziłem tam co miałem żeby grało a wyszło pozytywnie na plusie. Górne kolumny to schneider disco 95, niezły bass i fajny dźwięk uzyskany dzięki wysokotonowym kopułkom, trzeba jednak przyznać że potrzebują sporo mocy, minimum te 150W RMS na kolumne aby wykorzystać ich pełną moc i raczej są to kolumny domowe niż estradowe. Zestaw budżetowy i na takie imprezy też był zabierany. Potrafił jednak nagłośnić festyn i wiele imprez typu sylwestry chociażby. Basu nie brakowało, dzięki wysokotonowcowi tonsila był aż nadmiar sopranu więc dolne kolumny od czasu do czasu musiałem regulować korektorem.

Co jeszcze hmm??
    Wzmacniacze to Elektronika wt - 2001 oraz wst 601. Na zdjęciach z altusami - jest to zestaw znajomego podłączony pod końcówkę kenwooda, po wysterowaniu i ustawieniu wszystkiego na mikserze i korektorze całość dawała sobie radę. To czasy kiedy jeszcze każdy chodził do szkoły i ani myśleć o kolumnie za 500-800zł ;D

Wiele się zmieniło, może uda mi się wrzucić jakieś zdjęcia po sylwestrze. Co do bałaganu to uwierz, że nie dało się już tego lepiej poskładać. Konsola składa się z dwóch odtwarzaczy CD, dwóch laptopów, gramofonu, dochodzą do tego dwa-cztery wzmacniacze, korektor graficzny, słuchawki, mikrofony - minimum 3, efekty świetlne których nigdy nie pozwalali wieszać na ścianach, wytwornica dymu. Najgorsza była ta wszechobecność przedłużaczy, których być nie powinno. Teraz jest już rozdzielnia a przewody mają odpowiednią długość, jednakże nie mogę zwinąć zapasu przewodu i musi on gdzieś na podłodze leżeć.

To chyba byłoby na tyle :) Czekam aż swój cały zestaw będę miał w domu więc pewnie po sylwestrze wtedy wrzucę zdjęcia nowego zestawienia.
    janiofota
    Level 14  
    Dyskoteka Szkolna GIM 2011

Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki

http://www.youtube.com/watch?v=AHadGyYxUi0

Sprzęt użyty :

2x góry Eminence 15
    2x doły 18 1200w ( 18 B&C 1200w )
    1x Lx 1400
    1x PLX 4000

Oświetlenie :

2x Revo 4
    2x Par 56 Led
    1x Skaner 150w wył.
    1x Laser 40
    1x Strobo 1.5 kw
    dj_stefan1
    User under supervision
    Nowa Impreza Nowe Foty.
    Sylwester Wisła 2011/2012
    Kismir
    Level 13  
    Witam od ostatniego posta który napisałem na tym temacie minęły już 2 lata. Przez ten okres czasu zdobywałem nową wiedzę nowy sprzęcik oraz nowe doświadczenia ;D Teraz mogę przedstawić na czym pracuję:

Konsoleta:
    Pioneer djm 700
    Pioneer cmx 3000
    Equalizer BEHRINGER FBQ 3102 w tym roku zostanie zmieniony na ASHLY MQX-2150
    Mikrofon: Shure 608 w tym roku zostanie zmieniony na Sennheiser 945
    Listwa zasilająca
    Wszystko znajduje się w case'ie z podnoszoną górną szufladą

Nagłośnienie:
    RCF 8003as 1x
    RCF Art 312mk2 2x
    Każda kolumna w pokrowcu

Oświetlenie:
    Par 64 LED 4x
    Revo 3 LED 2x
    Mystic Led 2x
    Tri-Phase Led 2x
    Wytowrnica dymu 2x 1500watt Showtec na plener
    Hazzer 900w Flash na sale dla delikatnej mgły.
    Kula 50cm wraz z oświetleniem
    Rampa PRO Showtec 2x statyw z korbą i konstrukcja 6m
    Sterownik Transcension Scene Setter DC 1224 w tym roku zmieniany na PROXIME mirage 126
    Projektor toshiba nie pamiętam modelu używam go na większe imprezy jak np. Sylwester który zawsze organizuje w mojej miejscowości. Nazywam to wisienką na torcie na koniec roku ;) Wizualizacje były robione w różnych programach a wyświetlane przez VDJ w poprzednich latach wyświetlałem przez Resolume lecz niestety teledyski na nim nie chodzą dlatego musiałem go zastąpić przez VDJ ;]

Dodatki to pary punktowe dla oświetlenia konsolety, stół na którym to wszystko rozstawiamy pokrowiec na stół który został zrobiony przeze mnie, pełni funkcję estetyczną, kable DMX i zasilające.

Zamieszczam zdjęcia z sylwestra 2011/12. Tak jak wyżej napisałem był on organizowany przeze mnie, tak więc dekoracja to też moja zasługa he he ;)

Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotkiImprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki Imprezy indywidualne, fotki

Pozdrawiam
    tomek5678
    Level 14  
    Kismir wrote:
    Witam od ostatniego posta który napisałem na tym temacie minęły już 2 lata. Przez ten okres czasu zdobywałem nową wiedzę nowy sprzęcik oraz nowe doświadczenia ;D Teraz mogę przedstawić na czym pracuję:
    [...]

Pozdrawiam

Baardzo ładnie. :) W końcu ktoś kto dba o estetykę,zero wiszących kabli,ładnie wszystko poukładane.To mi się podoba :D
    Tak swoją drogą,jak sprawują Ci się te paczki ? :)

Moja ostatnia sztuka:
    W byłej szkole,pasowanie na ucznia...
    Tak wiem,kolegę pochwaliłem za brak kabli a u mnie pająk,ale tak to jest jak masz 20minut na rozłożenie sprzętu :P
    Kismir
    Level 13  
    Jestem bardzo zadowolony z Rcf'ów przechodząc ze zwykłych pasywnych kolumn na aktywne profesjonalne różnica jest kolosalna ;) Każdemu polecam taki zestaw 2+1 na jakim ja pracuje.
    User removed account
    User removed account  
    Kismir
    Level 13  
    Proszę nie sugerować się datą i godz ;) Aparat nie został zsynchronizowany przed imprezą
    Luke15
    User under supervision
    dj_stefan1 wrote:
    Nowa Impreza Nowe Foty.

Tak jak już pisałem we wcześniejszym poście, przeraża przede wszystkim bałagan i panujący chaos w kablach. W razie jakiejkolwiek usterki, znalezienie jej zajmie Ci dużo czasu. Nie łatwiej pospinać przewody razem? Nagłośnienie z nagłośnieniem, oświetlenie z oświetleniem ;) W tedy będzie znacznie ładniej, estetyczniej i milej dla oka jak i dla samego użytkownika ze strony technicznej.
    dj_stefan1
    User under supervision
    Powiem szczerze jestem pewien swojego sprzętu i wiem że nie nawali.
    Estetyka ok zgadzam się poniżej stołu nie jest ciekawie.
    Planuje zamowić baner na belkę więc tych kabli pod stołem nie będzie
    Najważniejsze że na belce i stojakach jest wszystko spięte.
    Nagłośnienie na racku jest spięte krótkimi kablami można powiedzieć że na styk więc wychodzą tylko kable na kolumny.
    Luke15
    User under supervision
    dj_stefan1 wrote:
    Nie umiesz się czepić czegoś innego niż tylko kabli i usterek technicznych wszystko poza efektami diodowymi, belką i wzmacniaczami jest zrobione własnoręcznie i działa bez zarzutu wiec daj spokój.

Czepiam się kabli i usterek, gdyż niczego więcej uczepić się nie mogę, gdyż jest w porządku. Póki co działa bez zarzutu, a co jeśli coś nawali? hmm ? ;)

dj_stefan1 wrote:
    Jest ważne że działa.

A co jeśli przestanie ?

dj_stefan1 wrote:
    To że tobie się zdarzają usterki to nie znaczy że inni je mają.
    PRAWDA!!!

A skąd taki pewien jesteś że mi zdarzają się usterki? Znasz takie przysłowie, "lepiej zapobiegać, niżeli potem leczyć?" lub "lepiej dmuchać na zimne" ? ;)

P.S. Usterki zdarzają się zawsze, szybciej czy później, coś może nawalić i co w tedy zrobisz? Zanim połapiesz się w tej plątaninie kabli, imprezowicze mogą się wkurzyć ;)
    A tak poza nawiasem, to usterki u mnie to rzecz niespotykana - sprzęcik działa bez zarzutu i póki co jestem happy, jednak zawsze jestem gotowy na najgorsze.

Spokojnie, nie miałem nic złego na myśli... Pozdrawiam ;)
    dj_stefan1
    User under supervision
    Wiesz to jest tak prosto zbudowane że nie nawali.
    Mam 18 lamp i dwie iluminofonie j-50.
    Jak padnie jedna to działa druga.
    Jest też sterownik 8 kanałowy fabryczny z monacora.
    Jest też sterownik 4 kanałowy fabryczny z allegro.pl
    Mam też zdublowane sciemniacze halogenów.

Koledzy i koleżanki proszę już skończyć offtopic.
    3.1.14. (8.3) Zabronione jest publikowanie wpisów niezgodnych z tematyką danego forum lub wątku dyskusji.
    (adambyw)
    Shining Diamond
    Level 16  
    Sylwester 2011/2012 . Płoszczyna [wieś] :)

Leniek
    Level 10  
    Mam przyjemnośc pracować na takiej sali jako oświetleniowiec.