Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mercedes klasa S problem z klima

Szymon 27 Lip 2008 06:50 2239 5
  • #1 27 Lip 2008 06:50
    Szymon
    Poziom 20  

    witam mam nastepujacy problem nie mozna wylaczyc na konsoli przycisku z funkcja EC mercedesik z roku 2000 320CDI. Freon swiezo nabity, nie moge rowniez dokonac diagnozy KTS'em (nie moze sie skomunikowac) inne przyciski dzialaja bez problemu oprocz EC i REST. Prosze o pomoc . Pozdrawiam.

    0 5
  • #2 17 Wrz 2008 23:52
    grzegorzpiotrowski77
    Poziom 13  

    tylko podłączenie Star Diagnozy rozwiąże ten problem , ponieważ jest problem w sofcie modułu który można tylko skorygować tym urządzeniem

    0
  • #3 19 Wrz 2008 12:18
    SP7SEC
    Poziom 26  

    nie do końca się zgodzę ,kts powinien się z nim dogadać i np błąd czujnika temperatury potrafi zablokować prace sprężarki
    sprawdzałeś czy sprężarka włączy się no krótko bo czasem jest wina po stronie zbyt dużej szczeliny tarczy sprzęgła a prąd sterowania sprzęgłem jest ograniczany przez tranzystor mocy

    0
  • #4 16 Lis 2008 01:05
    qlusekz
    Poziom 13  

    Gdyby tylko w tym modelu kompresor posiadał sprzęgło elektromagnetyczne to mogłaby to być jedna z przyczyn-niestety nie ma.Jak wyżej odpowiedź:problem po str. softu w sterowniku

    0
  • #5 21 Mar 2010 17:42
    Dariooo1
    Poziom 10  

    Musisz odczutać i skasowac błędy na panelu klimatronika.
    Mozna to zrobic samodzielnie wciskając jednocześnie 3 klawisze na konsoli.

    2
  • #6 06 Sie 2010 17:42
    ornos
    Poziom 1  

    Witam kolego,

    rozwiązałeś ten problem, bo wygląda na to że u mnie w CL 500 z 2002r jest to samo. Sprężarka podłączana na krótko działa. To wina panelu sterowania klimą czy coś padło w SAMie?

    0