Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes C-180 Esprit - cały czas leci ciepłe powietrze:((

zolnierz_20 29 Jul 2008 21:04 6764 7
  • #1
    zolnierz_20
    Level 9  
    Witam:))
    Posiadam Mercedesa C-180 Esprit z 1995 roku.
    Ma pewien dość denerwujący mankament: cały czas z nawiewów leci gorące powietrze a dodatkowo nie działa przyciska zamykający obieg na wewnetrzny. Pod pokrętłami regulującymi siłe nadmuchu i jego kierunek cały czas miga podświetlenie chyba, że zapalę światła - wtedy gaśnie całkowicie???
    Dodatkowo przepala się prawa żarówka postoju i o dziwo gdy ta żarówka się przepali i zapalia się kontrolka sygnalizująca usterkę oświetlenie nadmuch działa dobrze przez około 2 dni a póżniej znów tylko ciepłe powietrze i migajace podświetlenie pokreteł - mimo pozostawienia przepalonej żarówki.
    Z góry dziekuję za wszelkie rady;)
    Kamery 3D Time of Flight - zastosowania w przemyśle. Darmowe szkolenie 16.12.2021r. g. 10.00 Zarejestruj się
  • #2
    User removed account
    User removed account  
  • #3
    zolnierz_20
    Level 9  
    Strasznym laikiem w temacie samochodów nie jestem ale w instalacjach elektrycznych nigdy nie grzebałem (instalowanie immo i c. z. to był maks:) i powiem szczerze, że nie bardzo mi to coś mówi:(
  • #4
    User removed account
    User removed account  
  • Helpful post
    #5
    ultramagnus
    Level 2  
    Witam Wszystkich...
    Wczoraj uporalem sie z identycznym problemem... i to nie jest elektrozaworek... trzeba wyjac i rozebrac ten modul z pokretlami i poprawic luty przy gniezdzie wtyczki...... bedzie dzialal jak nowy...
  • #6
    User removed account
    User removed account  
  • #7
    jacant
    Level 12  
    caly czas gorace powietrze to zacinajacy sie zawor ogrzewania - mozna wyczyscic bez wykrecania z auta
  • #8
    zolnierz_20
    Level 9  
    Winna byla usterka na module - rozebrane, poprawione i dziala jak ta lala:)))
    Wielkie dzieki Wszystkim!!!