Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Skoda Felicia 1,3 MPI - nie działa sonda lambda

poup 30 Lip 2008 02:25 4824 3
  • #1 30 Lip 2008 02:25
    poup
    Poziom 11  

    Mam taki problem - zapaliła mi sie kontrolka chek. Podjechałem na komputer i wyszło problemy z sondą lambda. Po pomiarach okazało sie że napięcie jest od 0,4 do 1,2v ( a to jest przecie 1v 4przewodowa) Po odłączeniu sondy okazało się że nie generuje napięcia ( czyli na bank do wymiany) ale co gorsza komp generuje napięcie zastępcze właśnie z przedziału 0,4 do 1,2 (czyli mieszanka za bogata i sie zalewa) czy po wymianie sondy powinny wskazania wrócić do porządku czy raczej kaplica i przyjdzie mi szukać nowego komputera ?

    Regulamin pkt 11,1 proszę poprawić. goldwinger

    1 3
  • #2 30 Lip 2008 09:50
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Masowanie sondy sprawdzić.
    Gazownia jest?

    1
  • #3 30 Lip 2008 21:14
    poup
    Poziom 11  

    Napisałem ze to jest 4 przewodowa czyli masę bierze bezpośrednio z kompa. Po odłączeniu i rozgrzaniu silnika jest martwa tzn nie generuje napięcia.

    Nie instalacji gazowej brak.

    0
  • #4 31 Lip 2008 00:07
    mjkk13
    Poziom 10  

    soda do wymiany.... silnik lapie parametry pracy awaryjnej byle by jechac... jesli napiecie na sadzie nie jest generowne znczy sie ze ona stoi... silnik powinien odrazu po wymianie czytac poprawna prace sady

    0