Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

(problem) z połączeniem z routera

30 Lip 2008 14:43 810 11
  • Poziom 12  
    witam wszystkich elektrodowiczów. Mam taki problem. Kiedys mialem neostrade z modemu i wszystko hulało, dopoki nie zachcialo mi sie 2go kompa. Kupilem nowy w sklepie i troszke mialem problemy z podlaczeniem 1szy raz, ale problem z konfiguracja routera a nie kompa:D. Teraz chce zrobic na 2gim kompie i jest taki problem, ze skonfigurowalem siec lokalna wg tych ustawien, ze wszystko pobiera automatycznie i cciagle nie moze dostac ten komp sygnalu z routera. Niby jest siec ale tylko wysyla pakiety, nic nie odbiera;/ probowalem juz chyba wszystkiego i ciagle nie wiem czemu nie moge dostac sie na router z tego kompa. Kiedys mialem 2 karty sieciowe tam .moze to przez to;/ prosze o szybka odpowiedz na ten temat dzieki z gory:D

    Post był raportowany.
    (problem) – ozdobnik? -->REGULAMIN pkt 11.
    Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE. [hefid]
  • Poziom 26  
    Zrób screen ipconfig /all i podaj adres rutera.
  • Poziom 12  
    ipconfig na tamtym 2im kompie? bo jak wlaczam na tym co chodzi to znika okienko a adres routera mam domyslny 192.168.1.100

    Dodano po 1 [minuty]:

    aha i na tamtym kompie jezeli pobierze ip automatycznie to jakies calkowicie inne wyskakuje;/ prosze piszcie chce miec to z głowy

    Dodano po 35 [sekundy]:

    moze sie jeb.. karta sieciowa. mam zintegrowana
  • Poziom 26  
    Start-> uruchom-> cmd
    i Enter
    wpisz ipconfig /all
    i zrób screen'a z dwóch komputerów
  • Poziom 26  
    W drugim spróbuj dać ip: 192.168.1.102 i reszta bez zmian (kopiujesz z pierwszego). Jeżeli nie będzie działać to sieciówka do śmietnika lub trzeba sprawdzić kabel...
  • Poziom 12  
    aha to sprawdze po kolei, ale kabel doobry bo jak kupilem to sprawdzalem przy tym co chodzi:D zaraz napisze co i jak ;p

    Dodano po 16 [minuty]:

    kabel dobry ;] sprawdzilem jeszcze raz. to moze wloze do kompa karte sieciowa zamiast tej zintegrowanej? mam taka napewno dobra

    Dodano po 28 [sekundy]:

    tylko czy nie beda kolidowaly ze soba;/

    Dodano po 37 [sekundy]:

    tylko czy nie beda kolidowaly ze soba;/
  • Poziom 26  
    Włóż a tamtą wyłacz w połączeniach sieciowych.
  • Poziom 12  
    ja mam cos chyba poptrzestawiane w biosie. mam plyte asrocka to nie wiem nigdy sie tam nie bawilem. zreszta zawolam kogos kto sie na tym zna i nie bedzie problemu chyba ze ktos wie jak powlaczac te wejscia w biosie
  • Poziom 26  
    zrób reset ustawień - LOAD DEFAULT SETTINGS i powinno biegać
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    To wspaniale, że działa. Zignorowanie uwagi moderatora nagrodziłem ostrzeżeniem, a temat zamykam.