Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kalibracja wagi AXIS B60

marcin2048 30 Jul 2008 20:06 8777 4
    marcin2048
    Level 11  
    Witam
    Poszukuje instrukcji kalibracji wagi AXIS B60 i czy można gdzieś znaleźdź schemat elektroniki wagi np. Radwag WPT 2000
    Był już podobny temat lecz hasło do dok. serwisowej jest nie aktywne
    Gdyby ktoś miał jakieś materiały proszę o przesłanie
    marcingawru(małpa)interia.pl
    grzeban
    Level 24  
    Witam, co do wagi B60 to nie ma jakiejś typowej metody kalibracji ,cała procedura jest dość skomplikowana i składa się z kilku czynników, najlepiej jak byś poznał programowanie miernika wagowego np.SE- 01, 02 lub innego tej firmy wszystkie są oparte na tym samym menu trochę wzbogacanym co do wersji i funkcji.
    Co do Radwagu to nie ma schematu elektroniki WPT2000 tylko może być schemat danej elektroniki na której zbudowano miernik wagowy i zaprogramowano na niej parametry do WPT2000, znajdź symbol płyty,będzie gdzieś obok nazwy producenta firmyBORNICO z Radomia
    jak znajdzieszto daj znać to coś postaram się pomóc
    pozdrawiam
    marcin2048
    Level 11  
    Na temat programowania mierników wagowych takich jak SE-1,2 nie mam żadnej wiedzy i nie mogę znaleźć żadnych konkretnych materiałów. Z wagami Radwag miałem już do czynienia. Teraz mam trochę elektroniki z tych wag i chcę je wykorzystać do swoich celów. Jedna z nich ma oznaczenie BORNICO PCB-0049/96/11 . Za pomoc z góry dziękuje.
    filipwach
    Level 11  
    a masz juz pewne doswiadczenie z kalibracjami wag? jezeli tak to moge pomoc
    marcin2048
    Level 11  
    Kalibrowałem wagi Radwag według instrukcji obsługi a teraz szukam instrukcji serwisowej ze schematami elektroniki. A materiały na temat wag Axis otrzymałem dzięki uprzejmości kolegów z forum