Niezły wynik, chociaż takie ekspresy jak saeco u mnie w robocie robią pewnie jeszcze większe przebiegi
I też no problemo, a kawa cały czas spoko.

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theregreg111981 wrote:Witam forumowiczów. Szukam dobrego expresu ciśnieniowego do 2000-2300. Kompletnie nie mam pojęcia na ten temat i tym samym nic się na tym nie znam. prosze doradzcie coś. pozdrawiam
Pawel1812 wrote:a oscypki... choćby najlepsze to nie będą oscypki jeśli wyprodukuję je np. w powiecie kościerskimKawa z dobrej kolby i młynka zawsze będzie lepsza. Espresso według INEI może powstać tylko w ekspresie kolbowym, certyfikowanym przez INEI.
Pawel1812 wrote:A jak siedziałem we Włoszech to nawet ze zwykłego automatu na monety leciała lepsza kawa niż w trójmiejskich kawiarniachAutomat nigdy nie zastąpi człowieka. Nigdy z domowego automatu nawet za kilka kzł nie będzie kawy jak z dobrej kolby zrobionej przez baristę.
SirMich wrote:Co masz na myśli pisząc, że sam się czyści? Tzn sam, bez udziału użytkownika uruchamia program czyszczący? Chyba raczej nie, bo po pierwsze musiałby sam sobie dostarczyć tabletki czyszczącej,a po drugie co by było jakby uruchomił czyszczeni w środku imprezy i połowa gości musiałaby poczekać na swoją kawę jakiś kwadrans aż skończy.Ja mam Krupsa one touch EA8808, jest w pełni zautomatyzowany, prosty w obsłudze ze względu na intuicyjne menu. Trochę jest głośny, ale ogólnie nadrabia na plus. Przynajmniej sam się czyści.
Pawel1812 wrote:Kawa to jest napój. Bardzo, bardzo popularny napój. Gdyby liczyć tylko te 0,001% ludzi robiących kawę z zapałem i po długotrwałej nauce to dziś na półkach sklepowych kawa by nie występowała.Jak się do najlepszego ekspresu wsypie kawe z marketu za 50 zł za kg, paloną rok temu, to też nie ma czego oczekiwać.
Z drugiej strony początkujący z najlepszej nawet kawy wytworzy gorszą kawę w najlepszej kolbie niż tani automat. Niejednemu braknie zapau do nauki i się zrazi.