Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Candy CTE 103 VT brak reakcji

djtomi 01 Sie 2008 07:54 2166 2
  • #1 01 Sie 2008 07:54
    djtomi
    Poziom 22  

    Pralka jak w temacie, po ustawieniu programu wlaczeniu, blokada zaskakuje lampka sie zapala i nic wiecej. Sprawdzalem wszystkie komponenty czujnik ma rezystancje okolo 20k grzalka jest sprawna silnik w programatorze sprawny, programator zmienia rezystancje w miare obracania sie (ma <2lata) tak jak pozostale pokretla uklad zasilania na module podaje napiecie 5V i 24V, chydrostat po wzbudzeniu powoduje zadzialanie pompy, elektrozawor po podaniu mu bezposrednio napiecia otwiera, tacho na silniku podaje impulsy, silnik sprawny, przekazniki jak i tyrystory sprawne, juz mi sie pomysly skonczyly, podejrzewam modol ale nie widac uszkodzen na miernik wszelkie komponety jak i sciezki sprawne, prosze o pomoc co moglem pominac przy sprawdzaniu.

    0 2
  • #2 01 Sie 2008 08:45
    schnauzerman
    Specjalista AGD

    Sprawdź czy szczotki silnika mają odpowiednią długość, powyżej 10mm, wyczyść układ hydrostatu, kubek i wężyk

    0
  • #3 01 Sie 2008 08:56
    djtomi
    Poziom 22  

    Chydrostat zadzialal przy zalaniu pralki wodą, silnik dziala poprawnie po podpieciu napiecia. Jakby ktos mogl zmiezyc napiecie z obu stron kondensatora 0,047uF to by mi rozwiazalo problem wtedy bylbym pewniejszy ze eeprom lub procek.



    po dalszych ogledzinach z epromem czy bez zachowanie takie samo, procek wysyla jakies sygnaly wiec jest szansa ze to tylko eprom, moze ma ktos wsad do tej pralki? hydrostat w tym modelu zalancza sie dopiero po zalaniu woda bebna ,nie laczy nic jak jest pusty.

    Moduł podaje błąd 16, powoli zastanawiam się nad kupnem pralki/modułu/wykonaniem modułu...

    0