Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z wejsciem do liveboxa

02 Sie 2008 16:46 1284 6
  • Poziom 10  
    Witam mam problem dotyczący wejścią do konfiguracji liveboxa.Otóż jak wpisuje adres 192.168.1.1 pokazuje mi sie tabelka wpisuje login admin i hasło admin to pasek postępu ładowania zatrzyma się na połowie nic nie wyświetla, próbowałem wpisywać też root i 1234 ale to już wogóle prosi ponownie o hasło tak choć by było złe a wszystko dobrze wpisuje nie wjem jak sobie z tym poradzić , robiłem już hard reset i dalej nic,może coś doradzicie mam XP SP3.
  • Poziom 25  
    przez co sie łączysz ? przez rj45?
  • Poziom 17  
    Po pierwsze zrób reset do ustawień fabrycznych.
    Na jakiej przeglądarce to robisz??
    Może FW Cie blokuje. Masz ping-a do 192.168.1.1??
    Ustaw prędkość połączenia LAN na 10Mb/s Halfduplex moze kabel walniety.
  • Poziom 10  
    łącze się poprzez kabel ethernet i dodam jeszcze że mam drógi komputer który też łączy się przez ethernet i tam konfiguracja działa,więc na myśl nasuwa się tylko jedna odpowiedz"coś z systemem"używam firefoxa 2,mam połączenie 100mb/s .pingi na adres 192.168.1.1 są prawidłowe

    Badanie 192.168.1.1 z użyciem 32 bajtów danych:

    Odpowiedź z 192.168.1.1: bajtów=32 czas=1ms TTL=254
    Odpowiedź z 192.168.1.1: bajtów=32 czas=1ms TTL=254
    Odpowiedź z 192.168.1.1: bajtów=32 czas=1ms TTL=254
    Odpowiedź z 192.168.1.1: bajtów=32 czas=1ms TTL=254

    Statystyka badania ping dla 192.168.1.1:
    Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
    Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
    Minimum = 1 ms, Maksimum = 1 ms, Czas średni = 1 ms
  • Poziom 10  
    już rozwiązałem problem,ale dzięki za podpowiedzi.pozdro