Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radio Pioneer szumi w Audi

JWoznica 04 Sie 2008 09:52 1408 4
  • #1 04 Sie 2008 09:52
    JWoznica
    Poziom 9  

    Hej,

    tematu szumów w Audi ciąg dalszy. Oryginalna antena padła (elementy na płytce), więc kupiłem jakiś zamiennik i tu jest spora ciekawostka.

    Radio gra pięknie i czysto przez około minutę po podaniu zasilania 12V do wzmacniacza antenowego (zasilanie nie idzie w antenie - radio nie jest oryginalne). Potem radio zaczyna szumieć, gdy odepnę zasilanie i podepnę je znowu, to efekt się powtarza: gra czysto przez chwilę i zaczyna szumieć.

    Czy ktoś wie o co chodzi i jak się tego pozbyć?

    Próbowałem już z separatorem, bez separatora, z wzmacniaczem, bez wzmacniacza i nic, cały czas to samo! Radio na druciku gra bardzo dobrze. Przewód antenowy też nie jest nigdzie przerwany.

    Proszę o pomoc.

    0 4
  • #2 04 Sie 2008 10:13
    emeryt2
    Poziom 42  

    Zaden separator nie pomoże.Siedzi w zamienniku wzmacniacz,na gwarancji? to do wymiany.
    Podrawiam

    0
  • #3 04 Sie 2008 10:15
    JWoznica
    Poziom 9  

    emeryt2 napisał:
    Zaden separator nie pomoże.Siedzi w zamienniku wzmacniacz,na gwarancji? to do wymiany.
    Podrawiam


    Siedzi wzmacniacz. Dlaczego do wymiany? Co jest uszkodzone?

    0
  • #4 04 Sie 2008 14:22
    emeryt2
    Poziom 42  

    "gdy podepnę zasilanie efekt się powtarza"
    Z tego wnioskuję,ze wzmacniacz antenowy "nawalony".
    Jaki element jest zepsuty, tego nie wiem.Daj to jakiemus elektronikowy,może sobie z tym poradzi,lepiej ,jezeli na gwarancji, to wymienić na sprawny. Pozdrawiam

    0
  • #5 04 Sie 2008 15:10
    JWoznica
    Poziom 9  

    Zgłosiłem temat sprzedawcy. Dam znać, czy nowa antena rozwiązała problem.

    0