Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV out - Problemy, Informacje

DWAserwis 06 Jul 2005 18:42 429110 390
Ochrona Domu
  • #361
    halif
    Level 26  
    Kup sobie kabel chinch+minijack na euroscarta. Są takie, gotowe. Nie będziesz miał kłopotów z lutowaniem.
  • Ochrona Domu
  • #362
    Michalern
    Level 18  
    Widze że sie nie znasz na tym halif... skoro tak gadasz.
    Po pierwsze nie ma w sprzedaży 9pinowych tv-out------>chinch
    Po drugie sam chce zrobic ten kabelek
    Po trzecie nie takiej odpowiedzi oczekiwałem
  • #363
    matlacz
    Level 11  
    Witam!
    Ja mam karte GeForce@ MX/MX 400 64MB i kabel ktory konczy sie EURO i gdy podlacze kabel do karty i do telewizora to moge tylko Powiekszyc pulpit systemu windows na telewizorze i niewiem co zrobic zeby na telewizorze wyswietlalo mi to samo co na monitorze!
    Pomocy z gory dzieki za pomoc! :)
  • #364
    User removed account
    User removed account  
  • #365
    User removed account
    User removed account  
  • #366
    blacky82
    Level 11  
    Ja mam problem taki ze obraz sie wyświetla dobrze na TV ale raz jest ostry a raz tak jakby za mgłą i z powrotem łapie ostrość. Troche to jest denerwujące a nie wiem co jest przyczyną. Mam radeona 9550.
  • Ochrona Domu
  • #367
    mibu
    Level 11  
    Witam.
    Jeszcze pozostał problem tekstu na ekranie TV, bo jakoś nie znalazłem odpowiedzi. Dlaczego jest nie widoczny? Proszę o pomoc co z tym zrobić.
  • #368
    Gloomwing
    Level 17  
    ten temat to masakra!

    sugeruję co by go zamknąć i stworzyć oddzielne dla
    TV-out:
    - 4 pin
    - 7 pin
    - 9 pin
    - composite

    i VGA -> euro

    ale to tak IMHO ;)


    no albo oczywiście można zabrać się za podział na karty graficzne, ale czy każdy wie jaką ma kartę ;)
  • #369
    doc struś
    Level 11  
    witam mam dziwny problem (szukałem juz w wielu miejscach ale nigdzie nie znalazłem jasnej odpowiedzi na ten problem)
    mam gf 6800 gt i kiedy ogladam na tv out filmy to niektóre po chwili zaczynaja skakać tak jakby kaseta vhs była zniszczona...zauwazyłem że cześciej wystepuje to na bajkach rysunkowych ale nie ma jakiejs reguły bo i dvix i dvd czasem tak skacze.Natomiast kiedy ogladam na monitorze to jest oki , kombinowałem ze sterami i róznymi odtwarzaczami itp itd ale co jakis czas trafiam film który ma takie zakłucenia:( pomaga wtedy tylko danie pauzy i puszczenie go dalej (ale tylko na chwile) bo po 1-2 minutach jest tak samo.Kompa z tv mam połączonego na zwykłe wyjście na "czincza"...

    dzieki za pomoc:)
  • #370
    zeberko
    Level 32  
    A jaki DiX a może groch z kapustą w kodekach
  • #371
    olijacek
    Level 18  
    Witam

    Zmieniłem kartę grafiki z GF4 MX 440 na GF 6600 i mam czarno biały obraz ten sam kabel (S-Video 4PIN-SCART 5metrów) komp i TV Daewoo. Sprawdziłem wszyskie możliwe ustawienia PAL-M,B,G,D,I,H,K1,N(kombinacja) tylko PAL, NTSC i nic. Na starej karcie kolor był dlaczego nie ma na nowej ???
    Na composite brak obrazu na S-Video czarno biało...
    Przelutowałem wtyk SCART na Cinch i na composite nadal brak sygnału a na S-Video obraz pływa skośnie nadal czarno biały trudno rozpoznać że to ten obraz z kompa.

    Proszę o pomoc.
  • #372
    janosikow
    Level 13  
    mam podobny problem z tym ze sygnał puszczam z kompa do wideo i z wideo leci po antenowym do starego neptuna(na nim kolor jest, ale już jakość nie ta) i do RoyalLuxa po composit`owym kablu i ten drugi tak jakby nie moze załapać koloru po prostu raz jest raz nie ma ? o co sie rozchodzi?. RoyalLuxa podłączałem też bezpośrednio do komputera i to samo. Sprawdzałem wszystkie możliwe wersje sterowników do 6600Agp.
    Wcześniej na 5200 taki problem sie nie zdażał.
  • #373
    lachim3
    Level 2  
    Mam gf 5200fx i telewizor Curtis i na telewizorze nie ma koloru próbowałem już chyba wszystkiego, bawiłem się w opcjach karty graficznej ściągałem dodatkowe strerowniki do karty i NIC. Podłączyłem kompa z tv kablem 4pinowym i audio a do telewizora euro. Może ktoś miał też taki proble. POMOCY !!! jak byście mogli odpiszcie na e-meila lachim3(malpa)vp.pl Z góry dzięki!@!
  • #374
    lukas6660
    Level 2  
    MUSISZ W USTAWIENIACH KARTY zmienic w nview display settings - device settings - select tv formats - advenced i tutaj video output formats zmien.masz tu do wyboru s-vide lub composite.I kolory powinny sie pojawic...
  • #375
    Gloomwing
    Level 17  
    lachim3 wrote:
    Podłączyłem kompa z tv kablem 4pinowym i audio a do telewizora euro.


    czy Twoje wyjście na karcie graficznej nie jest przypadkiem 7pinowe?
  • #376
    Logan
    Level 30  
    Mam taki kabelek s video-chincz i chcialbym dorobic drugi chincz-euro, tylko nie wiem czy na tym chinczu jest chrominacja czy luminacja ?

    Dodano po 24 [minuty]:

    Sprawdzilem kabelek miernikiem i widze z eluminaca i chrominacja ida razem na tego chincza :) Teraz jak zrobic przejscie pomiedzy chinczem a euro ?
  • #378
    Logan
    Level 30  
    Pogoglowalem troche i tez to znalazlem ale dzieki za zainteresowanie :)
  • #380
    olijacek
    Level 18  
    janosikow wrote:
    mam podobny problem z tym ze sygnał puszczam z kompa do wideo i z wideo leci po antenowym do starego neptuna(na nim kolor jest, ale już jakość nie ta) i do RoyalLuxa po composit`owym kablu i ten drugi tak jakby nie moze załapać koloru po prostu raz jest raz nie ma ? o co się rozchodzi?. RoyalLuxa podłączałem też bezpośrednio do komputera i to samo. Sprawdzałem wszystkie możliwe wersje sterowników do 6600Agp.
    Wcześniej na 5200 taki problem się nie zdażał.


    Ok zrobiłem przelutowałem to na wersję 2 kabelki jak do czincza tylko na euro czyli tak:

    S-video 15 pin do scart 20 s-video 13 do scart 17 i działa http://www.republika.pl/krzyskargul/www/tvout/tvout.htm
  • #381
    User removed account
    User removed account  
  • #382
    olijacek
    Level 18  
    wit11e wrote:
    witam !!


    mój problem jest taki mianowicie posiadam gefforca 4 mx440 (chyba) 64mb z tvoutem mam też kabelel svideo =>euro no ale obraz na tv mam czarno-biały a nic oprócz wejscia antenowego i AV niemam czy da się coś zrobić zeby był kolor ??

    Dodano po 27 [minuty]:

    hey :)


    juz znalazłem swój problem :) a tak się meczyłem wystarczyło zmienić w ustawieniach nvidi zaawansowane z svideo na compozit i mam !! :)


    W MX`ie też tak miałem,
  • #383
    freelancer
    Level 11  
    Witam
    Mam radeona 9600 128MB (sapphire) i krótka przejściówkę na Chinch, wtyczka do karty wyglada mniej wiecej tak (załącznik) .
    Chcialbym podlaczyc tv przez s-video ( na pudełku od karty pisze ze obsługuje s-video ) Problem tkwi w tym ze nie wiem jak zrobić

    edit:
    znalazłem na necie rozwiazanie jeśli ktoś potrzebuje to jest tu http://www.technick.net/public/code/cp_dpage.php?aiocp_dp=pincabtvm_ati_allinwonder_output
  • #384
    pr3dator3k
    Level 2  
    Witam. mam karte graficzna Radeon 9200 128MB bez TV-out....chciałbym podłaczyć do kompa telewizor Sony....czy mogłby mi ktoś pomóc? z góry dziekuje...pozdrawiam
  • #385
    zeberko
    Level 32  
    Są takie małe przejściówki z jednej s-video do kompa a z drugiej (bez przewodu od razu) chinch, dopiero do tego dajemy przewód z jednej strony chincha a z drugiej do TV chincha lub do euro złącza (scart) na wejście composit.
    Teraz tylko w sterach catalistach lub omegach ustawiamy PAL i tryb wyświetlania obraz może być :).
    Mam starszy TV nie ma tam s-video, mam Radka 9000
  • #386
    undying18
    Level 11  
    Witam
    Mam taki problem. Kupiłem kondensator 470 pF i zlutowałem to co trzeba. Problem w tym, że na nowym tv firmy Provision, jest ladny obraz, ale po jakichs 20min traci sie kolor i dalej jest juz czarno-biały...potem znowu troche odpocznie, jest kolor i znowu sie traci po jakims czasie i tak w kółko. Sprawdzałem kabelek na drugim tv, wiekszym firmy Samsung i tam wszystko dobrze działa... testowałem przez 2 dni chyba. Wydaje mi sie że to może być wina albo kondensatora albo tv (mam z nim duzo problemow, juz byl 2 razy w naprawie, na gwarancji). Pozdrawiam
  • #388
    Michałek88
    Level 11  
    Cześć, ja mam taki problem: otóż mam karte gf2 mx400 i przesyłam obraz i dźwięk na telewizor, jednak coś się stało z moim telewizorem po tym jak podłączyłem kabelek i zacząłem oglądać filmy. Obraz na telewizorze przesunął się ku górze i w miejsce tog na dole jest czarny pas na około 3-4 cm, bardzo nieładnmie to wygląda, dzieje się to również gdy oglądam telewizor normalnie tzn. np. TVP1. Jestem laikiem w tych sprawach ale myśle że nie potrzebne wzywanie jest fachowca i płacenie mu za naprawe bo napewno można to uregulować. Model mojego telewizora to Telefunken PALcolor A125P. Pozdrawiam i czekam na szybką pomoc.
  • #389
    Gloomwing
    Level 17  
    nie ciekawa sprawa
    żaden ze znanych mi telewizorów nie ma funkcji przesuwania obrazu.
    przeczytaj instrukcję, ale wątpię co by się mogło obejść bez fachowca [ja nim nie jestem] musisz poczekać na następną odpowiedź^^

    może spróbuj jakimś programem przesunąć obraz z tv-out'a w dół. a nóż zadziała ;)
  • #390
    User removed account
    User removed account