Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Podział sygnału z dekodera Cyfrowego Polsatu niezależnie 2tv

morpheustm 09 Aug 2008 13:42 9101 5
    morpheustm
    Level 10  
    Witam, mam pewne zapytanie do wszystkich forumowiczow ;) Chcialbym podzielic sygnal z dekodera Cyfrowego Polsatu na 2 TV tak aby i na jednym i na drugim mozna by bylo ogladac programy prosto z dekodera ale nie chodzi mi o sytuacje gdzie przelaczam program w jednym tv i to samo dzieje sie na drugim... Chcialbym zrobic tak aby oba tv byly od siebie 'niezalezne' ze tak powiem. Czy w ogole mozna cos takiego zrobic i jak? Zakupilem modulator video (RF 3000 Universal Video Modulator) gdyż słyszałem, że dzięki temu można cos takiego otrzymać ale zupełnie nie wiem co z tym zrobic...
    Za odpowiedzi z gory dzieki ;) Pozdrawiam
    135
    Level 12  
    Tak, ale nie na długo. Niestety ale trzeba wziąć drugi abonament.
    pajo21
    Level 35  
    135 wrote:
    Tak, ale nie na długo. Niestety ale trzeba wziąć drugi abonament.

Nie trzeba brać dwóch abonamentów.Można podzielić uprawnienia z karty na kilka tunerów ale trzeba posiadać odpowiednią wiedzę i spełnić kilka warunków.
    dioda1207
    Level 13  
    Przy jednym dekoderze nie ma możliwości oglądania na 2 TV różnych kanałów.Przez modulator możesz podłączyć drugi telewizor kablem koncentrycznym na gniazdo antenowe.
    Sebaczaj
    Level 14  
    Witam. Nie chiałem zakładać nowego tematu, chciałbym podzielić sygnał Polsatu na 3 TV z wykorzystaniem bezprzewodowego przedłurzacza pilota. Tuner mam echostar DSB 717. Jakie rozwiazanie jest najlepsze, biorąc pod uwagę odległości TV od tunera. Pierwszy telewizor obok tunera, drugi jakieś 10 m dalej, trzeci ok 15 metrów od tunera. Z innych postów wnioskuję, że najlepiej kupić długie kable euro. Jeśli to prawda to będę wdzięczny za podpowiedź jaki kabel kupić (marka itp). Ceny tych kabli i zapewne jakość są różne.