Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW T-4 z 1999r elektryczne szyby

sonikus 10 Aug 2008 12:38 1868 1
    sonikus
    Level 10  
    Witam.Mam pytanie odnosnie elektrycznych szyb w t-4. Mam bowien manualne a chce zamontowac elektryczne.Czy sa jakies kostki które sa montowane seryjnie i pod nie można sie wpiąc z osprzetem do szyb el. Pytam bo mam możliwosc kupic cały osprzet do el. szyb orginalny i ciekawi mnie czy jest szansa że wystwrczy sie wpiąc kostka w kostke.jak tak to gdzie.Dziekuje i poadrawiam
    al777
    Level 27  
    Zdejmij tapicerkę z którychś drzwi, jeśli elektryka jest rozbudowana, to powinno być gdzieś w drzwiach kilkunastopinowe, do niczego nie podłączone złącze (oraz drugie, mniejsze, jeśli przyciski podnoszenia są w drzwiach). Jeśli twoja wersja nie miała "w planach" elektrycznych szyb, to takiej wiązki w drzwiach nie będzie - wtedy chyba lepiej pokombinować z uniwersalnymi podnośnikami.
    Uwaga na silniki elektrycznych szyb z Allegro - większość oferowanych tam rzeczy to silnik lub silnik z mechanizmem podnośnika. Wiązki od silnika do złącza instalacji w drzwiach przeważnie nie ma (szukałem do Passata i tak to właśnie wyglądało), a podebrać takie złącze nie ma z czego.