Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka antena go ALANa 121??

bennetton 11 Aug 2008 13:13 3246 4
    bennetton
    Level 2  
    Witam.
    Zamierzam zakupić pierwsze swoje CB ALANa 121. Mam tylko mały dylemat ... otóż jaką anteenkę najlepiej dobrać? Zastanawiam się nad SIRIO MICRO 30S ?? Czy to dobry pomysł? Oczekiwany przeze mnie efekt to dobry odbiór i nadawanie w zasięgu do 6-10 km. Czy da się to uzyskać przy tym "baciku"? Czy lepiej coś innego??
    Pozdrawiam.
    Bushman10980
    Level 22  
    Witaj ta antenka nie poradzi sobie z odległością 5-10km... Raczej 2km to będzie jej maks. Zastanów się czy na pewno chcesz magnes bo możesz mieć montaż na dachu lub klapie bagażnika. Weź antenę o długości minimum 1m z tanich to Sirio AS-100, ML-145 v2, Cobra A1500 itp. Z montażowych to Sirio,lemm, alan. oczywiście ktoś napisze "weź presidenta" możesz tylko cena i wzrok złodziei...
    bennetton
    Level 2  
    OK...tylko pytanie czy magnes AS-100 wytrzyma jazdę z predlością 180 km/h bo czasami zdaża mi się tak jeździć?? No i czy na magnesie jest osłonka gumowa??
    Bushman10980
    Level 22  
    Kolego co ja co mam powiedzieć - kup oddzielnie magnes od ml 145 (12cm średnicy) a antenę wkręć AS-100 powinien wytrzymać oczywiście w ekstremalnych przypadkach są magnesy potrójne do anten powyżej np 2m. i też pasują pod AS-100. Tylko czemu nie na stałe problem zniknie zaraz po zamontowaniu np klapę bagażnika.
    Osłonka jest ale krótkotrwała po kilku zdejmowaniach rozsypie się - jak nie będziesz zdejmować to po co magnes i co ze złodziejami? Gumy są do kupienia...
    bennetton
    Level 2  
    Czas zamknąć ten jakże stary temat.