Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pompa paliwa Opel Astra II 1,7 DTI Isuzu

quss 12 Aug 2008 22:50 22407 15
    quss
    Level 11  
    Witam.

Sytacja ma sie tak:

Jechalem autostrada w niemczech i nagle auto zaczeło szarpac, zapalila sie zólta kontrolka samochodu z kluczem check engine i po chwili silnik zamilkł. Zacholowalismy auto do serwisu A.T.U. w niemczech i chłopaki stwierdzili ze jest cos z pompą paliwa i nie potrafia tego naprawic. Teraz moje pytanie.

Czy ktos z Bydgoszczy i okolic moglby mi zdiagnozowac auto co konkretnie sie zepsuło w opelku?. Z tego co mi mechanicy A.T.U. przekazali to pompa niby jest sprawna, bo auto jakos tam odpalili. Podejrzewam sterownik pompy, ( smierdzialo spalona elektronia i dym za silnikiem ) troche sie naczytalem o tym i wysokich cenach napraw.

prosze o rade gdzie najlepiej sie udac ( nie chce isc do Opla bo mnie skasuja odpowiednio ) z takim problemem gdzies w okolicach Bydgoszczy.

pozdrawiam quss
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    quss
    Level 11  
    elektrit wrote:
    99 usterek to dolny sterownik, usterka obwodu zaworu przelewowego.
    Wykręcisz sterownik ( 4 śruby na klucz 10mm)-przyśrubowany do bloku silnika z tyłu, jak się blok schodzi z misą, przyślesz-naprawię.

Dzieki za szybka odpowiedz.

Mowisz o miejscu z tylu silnika na dole gdzie przychodzi wiazka kabli i jest blaszka "nie dotykac wysokie napiecie" ? Napisz skad jestes, zalezy mi na czasie. Napisz mniej wiecej cene za taki zabieg. Za tydzien musze miec sprawna fure.

pozdrawiam
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    quss
    Level 11  
    elektrit wrote:
    Dokładnie tamto urządzenko, kod błedu pewnie P1622 lub coś takiego?

Nie wiem jaki kod błedu. Jutro jade po Opelka z laweta, stoi w Magdeburgu i wieziemy go do Bydgoszczy i wtedy bede mogl wymontowac co trzeba.
    luka_13
    Level 1  
    Uporales sie z ta sterka,jak tak to napisz co bylo bo mam u siebie tez takie objawy ale na testerze bledow zadnych nie znalazlem,chyba zostaje tylko uszk.mechaniczne pompy.

Dodano po 30 [sekundy]:

Uporales sie z ta sterka,jak tak to napisz co bylo bo mam u siebie tez takie objawy ale na testerze bledow zadnych nie znalazlem,chyba zostaje tylko uszk.mechaniczne pompy.
    quss
    Level 11  
    Quote:

Wymontowalem sterownik, wyglada idealnie, nie smierdzi spalenizna. Nie wiem teraz czy dawac sterownik do regeneracji czy wymienic pompe. Nie mam mozliwosci zdiagnozowania auta. Macie jakies propozycje????
    vymiathatch
    Level 31  
    Diagnostyka w wielu przypadkach nic nie daje. Przeslij sterownik moge go sprawdzic ewentualnie naprawic.
    Anonymous
    Anonymous  
    quss
    Level 11  
    elektrit wrote:
    Myślę vymiathatch że wiesz co się z nim stało? :)
    Ale o tym csiiii .

Z naprawa sterownika moge sie pogodzic, ale jak sprawdzic czy pompa jest ok ? vymiathatch daj znac na gg 2092050 w sprawie naprawy sterownika
    quss
    Level 11  
    quss wrote:
    elektrit wrote:
    Myślę vymiathatch że wiesz co się z nim stało? :)
    Ale o tym csiiii .

Z naprawa sterownika moge sie pogodzic, ale jak sprawdzic czy pompa jest ok ? vymiathatch daj znac na gg 2092050 w sprawie naprawy sterownika

Dosyc ciezka sprawa. Vymiathatch naprawil modul, ale to nic nie zmienilo, pompa caly czas nie pracuje i auto nie odpala. Jest wiekszy sens podlaczac auto do komputera ? Czy kontrolka check engine powinna sie palic po przekreceniu kluczyka dwukrotnie ? Mozecie polecic jakis dobry warsztat w okolicach Bydgoszczy ? Juz brak mi sil, a sprawne auto potrzebuje na gwałt :/
    titu
    Level 11  
    witam wszystkich , mialem ten sam problem i w serwisie powiedzieli mi ze są dwa rodzaje tych sterow. Moze dostales inny ale sprawny ?
    Ja sam go sobie naprawiłem i smiga do dzis. Po kontrolkach u siebie nie mialem roznic.
    martocho
    Level 17  
    Ja też mam chyba problem z pompą paliwa ale Corsa 2003 z takim motorem , a mianowicie motor zapala bez problemu jak jest zimny jak trochę popracuje i zagrzeje się są bardzo duże problemy z odpaleniem motoru , mam pompę firmy DENSO . Bardzo proszę o jakieś rady .
    Rmx1987
    Level 15  
    WItam Panowie:)
    Mozna bardzo szybko sprawdzic specjalnym specyfikiem - wystarczy go psiknac do pomby i auto odpali i bedzie chodzic jak pompa jest dobra lecz przy wysokich obrotach powyzej 3tys zgasnie automatycznie wtedy wiemy ze to prawdopodobnie koncowki mocy na sterowniku . . .
    robotech
    Level 14  
    Witam!!a co to za specyfik,mozesz podac nazwe, i gdzie to dokładnie wlać?
    Rmx1987
    Level 15  
    Wiesz Panie kolego jak sie wszystkiego dowiem to sie z wami podziele bo w miare to dawno było musze sie skontaktowac z kolega.