Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Klimatyzacja AUDI 2004 non stop tryb ECON

kalimer 13 Aug 2008 18:19 11222 5
Automation24.pl
    kalimer
    Level 11  
    Witam jestem posiadaczem Audi A3 2004 1,9tdi jak powyzej i mam problem z klimatyzacja tzn-zostala napelniona na nowo, nie ma wyciekow i jest szczelna. Niestety non stop jest tryb ECON sprezarka sie nie wlacza a trybu wyłączyć nie można. Błędów nie ma tzn sporadycznie jest że czujnik ciśnienia G65 coś z nim nie tak ale jak nawet go odłacze (błędu nie wywala) to i tak nie działa, podłączałem + i - bezpośrednio na sprężarkę ale w niczym to nie pomogło.
    Co z waszego doswiadczenia moze byc nie tak . Bezpieczniki są ok.
  • Automation24.pl
    kalimer
    Level 11  
    Zmieniłem czujnik G65 i nie wywala już błędów,moża włączyć/wyłączyć tryb ECON ale nie załacza kompresora, a jak przejade około 80km to jest bardzo gorący
  • Automation24.pl
    tos64sy
    Level 15  
    w ostatnim czasie pada wiele kompresorów,czy jest on na 100% sprawny??
    Miand
    Level 21  
    Witam, a kompresor ma elektro-sprzęgło czy zawur regulacyjny? Jeżeli sprzęgło to po podaniu zasilania (zachowaj polaryzację) powinno być słyszalne kliknięcie i na pracującym silniku wyczuwalny efekt chłodzenia (gruba rurka klimatyzacji robi się zimna). Z zaworem jest podobnie tylko nie ma dźwięku. Nie pamiętam dokładnie ale na programie diagnostycznym w blokach pomiarowych na kanale pierwszym okienko pierwsze powinny być podane powody zatrzymania kompresora (0 = kompresor powinien pracować)
    carsmot
    Level 19  
    Audi 2004 ma zawór wydatkowy sterowany wypełnieniem impulsu 400 Hz . Sprawdź ciśnienia podczas pracy silnika i włączonej klimatyzacji . Jeśli robi się gorący kompresor to sprawdź wentylator od klimatyzacji może być uszkodzony .
    kalimer
    Level 11  
    Podłączyłem zasilanie na kompresor klimy (jest tylko jeden) ale nie ma żadnej reakcji (próbowałem na różnych polaryzacjach)