Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio Blaupunkt car 300 nie reaguje

davidgm 18 Aug 2008 20:54 7271 17
  • #1
    davidgm
    Level 10  
    Wlasnie zakkupilem na allegro Car 300 u kolegi w astrze dziala bez problemu ale jak chcem go podlaczyc do mojego kadetta nie reaguje na wprowadzenie kodu, mruga tylko czerwona dioda niestety nie mam wyswietlacza do radia i nie wiem co pokazuje na wyswietlaczu ;p... prosze o pomoc bo radio dopiero co kupione
  • Helpful post
    #2
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Sprawdź zasilania. Skoro w innym aucie działa, to wina leży po stronie twojego samochodu.
  • #3
    davidgm
    Level 10  
    no wlasnie a gdzie moge sprawdzic zasilanie z stacyjki ??
  • #4
    Dexter23pl
    Level 26  
    Żeby wbić kod w tym radiu to na przykładzie VB należy zrobić; wyłączyć radio, przekręcić stacyjkę - radio się oświecą. Wyłączyć radio guzikiem. Trzymać guzik AS i z tym wciśniętym guzikiem włączyć radio -nadal trzymając pare sek AS. Piknie w głośnikach i wtedy należy wprowadzić kod. Lecz jeśli mamy kod np; 5469 to wciskamy
    1- 6 razy
    2- 5 razy
    6- 7 razy
    9-10 razy
    Lecz wg mnie masz coś z plusami zasilającymi radio. Plus musi być na żółtym i na czerwonym kabelku.
  • #5
    davidgm
    Level 10  
    sorry ale nie zrozumiales mnie dexter bo chodzi mi o odkodowanie moje przejezyczenie wybacz
  • #6
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    W kostce ISO. Choćby za pomocą żarówki i kawałka przewodu. Opis kostki ISO łatwo dostępny na tym forum i wielu innych stronach.
    To nie możesz wprowadzić kodu, czy go nie masz?
  • #7
    davidgm
    Level 10  
    nie moge wprowadzic kodu, kod posiadam
    poprostu nie mam wyswietlacza i gdy chcem wprowadzic kod do radia to nie otrzymuje zadnej reakcji. zadnych sygnałów dziwiekowych
  • #8
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    To tak, jak pisałem - sprawdź zasilania w kostce ISO. Uważaj - opel ma zamienione zasilanie stałe z zasilaniem po stacyjce względem standardowej kostki. Sprawdź, czy nie są przypadkiem zamienione do innego radia.
  • Helpful post
    #9
    Dexter23pl
    Level 26  
    No to weź podłącz kabelek z kostki iso żółty i czerwony razem do plusa a czarny rzecz jasna do minusa. Wtedy radio się musi oświecić lub dać włączyć. Jak się oświeci to wyłącz i wciśnij AS i włącz radio i wprowadź kod tak jak napisałem wyżej.
  • #10
    davidgm
    Level 10  
    no problem z wlaczeniem rozwiazany kabelek w kostce był rozłaczony i wystarczylo podpiac... dzieki wam za pomoc
    Mam jeszcze jedno pytanie czy jak wprowadze np.4 razy zle kod to ile czasu musze i czy musze czekac do ponownego wprowadzenia kodu a i jeszcze jedno jak zablokuje radio czy mozna je potem odblokowac??
    A jak odkoduje radio w nie swoim samochodzie to jak wyjme radio z tamtego samochodu to ponownie bede mial 10 prob do wpisania kodu??
  • #11
    Dexter23pl
    Level 26  
    Wydaje mi się że po nie poprawnym wprowadzeniu kodu nie czeka się. A po wpisaniu poprawnego kodu znów jest 10 prób na w bicie kodu.
  • Helpful post
    #12
    damiancz
    Moderator of Car Radios
    Na pewno nie czeka się ;)

    Po za tym po prostu wyłącz żądanie kodu i po problemie :idea:.

    A jak obsługiwać :arrow: gdy wszystko zawiedzie - sięgnij do instrukcji obsługi która jest dostępna i to po polsku /jest na elektrodzie w odpowiednim dziale/.
  • #13
    davidgm
    Level 10  
    a wlasnie jak usunac zadanie kodu pomijajac wprowadzenie go 2 razy ??
  • Helpful post
    #14
    damiancz
    Moderator of Car Radios
    Jak się wie to się da ;) programowo , ale to już wyższa szkoła jazdy a i można uszkodzić procesor.

    A po co to robić jak najlepiej podłączyć radio pod wyświetlacz OPLA i wyłączyć kod z klawiatury. /właśnie przez powtórzenie procedury/
  • #15
    davidgm
    Level 10  
    a jak podlaczam radio do astry qmpla to na jego wyswietlaczu nic nie pokazuje a jak wlaczam radio i probuje odkodowac to jest tylko pierwszy sygnal dzwiekowy a jak juz probuje zatwierdzic kod to nic sie nie dzieje

    Dodano po 2 [godziny] 18 [minuty]:

    nie ma zadnego potwierdzenia wprowadzenia kodu
  • #17
    davidgm
    Level 10  
    wlasnie ze nic nie wyswietla