pwil wrote:że klienci to często tacy sami ludzie, którzy mają mało pln/h
I tu jest problem bo moje brutto i jego netto dzieli przepaść.
Nie wiem czy analizowałeś koszty pracy w Polsce to są ogromne różnice.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepwil wrote:że klienci to często tacy sami ludzie, którzy mają mało pln/h
plum1978 wrote:Pracując w korporacji np. SKANSKA, DOMBUD, czy w jakimś innym ustrojstwie mają kilka ofert wybierana jest ta z najniższą ceną.Generalnie zarobki pracowników będą rosły cały czas - z prostego powodu , jest coraz mniej kumatych ludzi do roboty , generalni wykonawcy już mają problem ( tak mi się wydaję ) szukając podwykonawców - firmy , nie mając dużego potencjału pracowników , wybierają zlecenia a nie na odwrót.
K0ras wrote:Kolega programista pythona i to nie jakiś lotny, mówi mi jasno, osoba w branży it z rocznym doświadczeniem, za 2500 netto pracowałaby 4h dziennie i to na odwal się - jaka płaca taka praca. Ale my się nie szanujemy
K0ras wrote:Znam to doskonale, przerabiałem to na sobie. Ja podchodzę do tego tematu w ten sposób - nauka kosztuje i żeby się czegoś nauczyć trzeba niestety zapłacić za tą naukę - praktyki nie nauczysz się na studiach i nikt za darmo nie będzie Cię utrzymywał. Wybacz ale nie mogę słuchać takiej gadki - albo w życiu sobie dasz radę albo polegniesz.Praca po 8h dziennie ale od 2 tygodni po 10-11 - przed komputerem, świetnieZapłaty za nadgodziny brak
Jedyne co to się dużo ucze i robię projekty jakich moi rówieśnicy moga mi zazdrościć.