Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

RTL 811Bchip przestała działać

20 Sie 2008 10:02 938 2
  • Poziom 9  
    Witam Włączyłem komputer i chciałem wejsc w Mozillę... nie działa ! :/ Zobaczyłem że w 'połączeniach sieciowych'' nie ma owej karty ( Realtek 811b - zintegrowana na pł. głównej Gigabyte GA-P35_DS3L) Zainstalowałem od nowa sterowniki i nie działa . Obie kontrolki się świecą.... a jeżeli spojrze w instrukcje obsługi po ang. i porównując screen z biosu z opcji ' Integrated Peripherals to nie m mam takich opcji jak :
    Onboard H/W LAN
    Onboard LAN Boot ROM
    .. Gdy klikam na opcje Smart lan to pisze virtual diagnostic cable ... i nic się nie pojawia :(
    Co mam zrobić ??

    Kolega powiedział mi że jak była burza to mogło się spalic .. ale nawet jeśliby to także USB by padło.....
    to ja mówię ... ale jak przecież odłączyłem kompa od gniazdka... liveboxa też kabel RJ11 ale komp był połączony z liveboxem kablem RJ 45.
    Proszę o szybką pomoc.
    Z góry dziękuję..

    Mój komputer to :
    procesor intel core 2 quad q6600
    pł. główna gigabyte GA-P32_DS3L
    Ram 2 gb
    Dysk seagate barracuda 7200 500gb
    karta firewire tracera
    i karta sieciowa ( założona ze względu niedzialajacej karty zintegrowanej) .
    system Windows XP Home Edition = SP2
  • Poziom 2  
    Smart Lan to przetestowanie kabla podlaczonego do portu Ethernet. Troszke dziwna sprawa ze bios masz inny niz ksiazka pisze. Nawet jezeli cos uleglo by uszkodzeniu to opcje w biosie dalej byly by widoczne. Sprobuj moze zrobic update biosu. A czy te karte widzi Ci wogole w systemie ?
  • Poziom 9  
    System nie widzi tej karty.