Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung SGH-D900i, problem z zasięgiem....

davidos_77 21 Aug 2008 00:05 5330 4
    davidos_77
    Level 17  
    Witam fachowców na forum. Na wstępie chciałbym powiedzieć że, nie jestem zbyt mocny w telefonach GSM więc prosze o pomoc. Posiadam w/w telefon na sieć Plus i wczoraj podarowałem go bratu, z tym, że brat musiał ściągnąć sim-locka bo jest w Erze. Dzisiaj bracik poszedł do punktu i ściągnął blokade, ale.... no właśnie po zdjeciu blokady pojawił sie problem z zasięgiem tzn, telefonik bardzo często gubi zasięg i bardzo nie wyraźnie słychać przez ten telefon. Co może być problemem? Dodam, że przedtem czyli na Plusie działał bez zarzutów.
    Dzisiaj rano postanowiłem sprawdzić imei, a tu szok, same zera. Czy istnieje taka możliwość, że przy ściągnięciu blokady wysypał sie imei? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Popraw temat, zapoznaj się z regulaminem.Następnej prośby nie będzie tylko post powędruje do kosza i ostrzeżenie.

mod.fischer8
    Venom_84
    Level 21  
    Nie wiem czy tobie to pomoże bo wychodzi na to że nie ty robileś locka wiec nie posiadasz sprzętu.... ale mimo to przeczytaj ten post napisalem co mi sie zrobilo po simlocku i jak ta usterke usunołem może warto wrucić do punktu gdzie była blokada zdejmowana i poprosić o sprawdzenie nic nie sugerujac powiedzieć ze bo zdjeciu blokaday sa problemy z siecia.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1041868.html
    davidos_77
    Level 17  
    Temat do zamknięcia.
    davidos_77
    Level 17  
    Telefon został oddany do punktu w którym zdjęto blokadę sim-lock, właściciel wgrał ponownie oprogramowanie i telefon odzyskał dawną sprawność.