Quote:Hmm to i ja dołożę swoje 2 grosze , a więc tak , po pierwsze weź sobie i zrób prostą czynność "wyreguluj zawory-banalna rzecz" , piszesz że samochód chodzi raz równo a niekiedy szarpie silnikiem {ja bym tu upatrywał przebicie którejś świecy }tylko kto ci da na podmiankę cewkę i jakieś świece ??hmm może zapytaj w serwisie oni jak wymieniają świecę to wg przebiegu samochodu i je wyrzucają {wcale nie jest powiedziane że świece muszą być akurat padnięte , do takiego testu miałbyś dobre }. Jeszcze jedna rada , czy byłby jakiś problem aby na jakiś czas podmienić wtryskiwacze np 1z 4 { chodzi mi o to zakopcenie , jeżeli to wina wtrysku to efekt będzie widoczny na 1 cyl}. Jeszce się zastanawiam nad ew sprawdzeniem wzniosu krzywek wałka rozrządu na podstawie ugięć sprężyn zaworowych {ale wiesz to już tak na koniec Smile , jak ci wszystkie elektryczne możliwości się wyczerpią }.
Zawory są dobrze wyregulowane, sprawdzane, świece wymieniane 3 razy, NGK, BRISK, a w końcu kupiłem oryginały w SKODZIE. Teraz nie ma nagaru na świecy, świeca ma kolor normalny, ale auto nie chodzi tak jak kiedyś. Wszystkie rzeczy eksploatacyjne wymieniane na czas. Rozrząd też jest ok.