Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Alan 1001z SMD brak odsłuchu cisza.

matiplettenberg 26 Sie 2008 11:01 1553 7
  • #1 26 Sie 2008 11:01
    matiplettenberg
    Poziom 15  

    Witam koledzy radio Alan 1001z technologia smd. Radio nie wydaje głosu Wylutowałem układ KIA 7217AP od głosu i porównałem z nowym i ten z radia miał inne przejścia niż ten nowy po wstawieniu nowego radio nadal nic nie wydaje i po włączeniu radia od razu układ zaczyna się bardzo mocno grzać po czym wyłączyłem. Mikrofon sprawny, potencjometr także.
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
    Adam

    0 7
  • #2 26 Sie 2008 16:27
    king252
    Poziom 16  

    Witam
    Ten typ tak ma standardowo zimne luty niejednokrotnie już było o tym pisane.

    Moderowany przez c2h5oh:

    Błędy poprawiłem. Przed wysłaniem postu proszę korzystać z przycisku "Pisownia".

    0
  • #3 26 Sie 2008 17:43
    zwirek1
    Poziom 29  

    Witam
    Sprawdź potencjometr wycinania szumów (SQ) on może powodować taki efekt.
    A z kia... poczytaj trochę postów , niedawno o tym było .
    Są różne wersje wyprowadzeń na listku montażowym do radiatora w tym układzie.
    Pzdr

    0
  • #4 27 Sie 2008 13:28
    matiplettenberg
    Poziom 15  

    Tak czytałem o tym, ale skoro siedział tam kład KIA7217AP i takowy wstawiłem to chyba prawidłowo ? Potencjometr sprawdziłem a zimne luty także znalazłem w szczególności na płytkach drukowanych montowanych pionowo do płyty głównej. Wykonanie radia masakra.

    Koledzy czy są różne modele o oznaczeniu KIA7227AP?

    Czy jeden z kabelków głośnika powinien mieć zwarcie do obudowy radia masy ??

    0
  • #5 27 Sie 2008 21:16
    zwirek1
    Poziom 29  

    KIA o tym samym oznaczeniu nie powinny być inne, możesz trafić na malowanki .(Najlepiej sprawdzić mierząc przejście między radiatorem a nóżkami .)
    Masa do głośnika zamyka się przez mikrofon w trakcie odbioru .

    0
  • #6 31 Sie 2008 11:13
    maylo
    Poziom 25  

    Wlutuj tą nowa KIA i nie przykręcaj do radiatorka - zobacz czy sie bedzie grzała.

    0
  • #7 02 Wrz 2008 00:39
    welek
    Poziom 19  

    Upewnij się czy wzmacniacz działa w tym radiu często występują zimne luty na pionowych płytkach. Wystarczy przelutować płytki pionowo wlutowane w płytę główną

    0
  • #8 02 Wrz 2008 09:28
    matiplettenberg
    Poziom 15  

    zimne luty jóż usunąłem na samym początku.

    0