Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Polar SL348SW - spalony element (foto)

wzielj 27 Aug 2008 08:18 2688 3
    wzielj
    Level 2  
    Posiadam pralke Polar SL 348SW. Niestety w trakcie ostatniego prania cos sie w niej zepsulo... Pierwszym efektem byl dym w calej lazienca. Po uratowaniu prania rozkrecilem pralke i ponownie podlaczylem do pradu co zaskutkowalo wywaleniem bezpiecznika. Po dokladnym poszukiwaniu sladow spalenizny zauwazylem zweglony plastik wokol zaznaczonego na czerwono zlacza:

Okazalo sie, ze kiedy przewod jest odlaczony wlaczenie pralki do pradu nie powoduje wylaczenia bezpiecznika.

Po dalszej analizie zauwazylem iz przewod ten prowadzi do nastepujacej czesci/sterownika:

W zwiazku z tym mam teraz pytanie. Czy opisany problem mogl byc wynikiem awarii tego sterownika? Jaki bylby koszt wymiany/naprawy czesci i czy jestem w stanie zrobic to we wlasnym zakresie?

Z gory dziekuje za odpowiedzi.
    A1234nd
    Level 20  
    filtr przeciwzakłóceniowy do wymiany
    wzielj
    Level 2  
    Bardzo dziekuje za informacje. Udalo mi sie zakupic uzywany/sprawny modul . Mam jednak pytanie - gdzie mozna kupic nowe elementy tego rodzaju?
    A1234nd
    Level 20  
    można zkupić w sklepach internetowych /linki na elektrodzie alb w sklepie z takimi częściami w okolicy