Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Datcom 2200S - siła sygnału 99% - jakość sygnału 0%

kalasz20 27 Aug 2008 23:01 4519 5
    kalasz20
    Level 26  
    Witam
    Mam problem z dekoderem TV Trwam (mojej babci :D) , otóż niedawno zgineły wszystkie programy w tym jedyna słuszna stacja :D , można przełączać kanały ale nic niema oprócz opisu kanału i czerwonego kwadracika świadczącego o braku sygnału. Wszedłem w opcję pomiaru sygnału , są tam dwa paski: siła sygnału - jest 99% oraz jakość sygnału 0% , po odłączeniu kabla antenowego nic się nie zmienia , dalej te same wskazania , jedyne co sprawdziłem to czy jest w tym gnieździe napięcie i wynosi ono 18,5V. Proszę o jakieś wskazówki co może być nie tak , zanim wezwę specjalistów.
    Pozdrawiam
  • Helpful post
    okulik
    Level 28  
    Na końcu kabla antenowego jest konwerter, może padł, może antena jest źle ustawiona...
    kalasz20
    Level 26  
    Witam
    Anteny raczej nikt nie ruszał , sprawdzałem i jest zablokowana , jutro zobaczę czy dostanę taki konwerter i podmienię.
    Pozdrawiam
  • Helpful post
    grzesiulek5
    Level 22  
    Widzę że jesteś z B-stoku.A babcia przypadkiem nie stała się ofiarą ostatnikwiatrów które troszkę u nas poszalały?
    kalasz20
    Level 26  
    Witam
    Sprawdzałem ale jutro sprawdzę jeszcze raz , w każdym razie nowy konwerter ( niby miał pasować) nie pomógł a nawet sygnał spadł do 85% , jakość dalej 0%.
    Pozdrawiam
    jetro
    Level 11  
    Miałem ostatnio ten sam problem,okazało się że, transpondera na którym jest Tv trwam,polonia,kultura,itd. nie odbiera.Tuner odbiera inne czętotliwości oprócz tej tj,10773Mhz.Jeżeli mozesz to podłącz tuner który jest pewny i tv trwam na nim chodzi.Ja straciłem trochę czasu zmieniając konwerter,kręcąc czaszą,podmieniając przewód antenowy.Okazało się że,tuner jest nie teges.