Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Schemat budowy gokarta na pedały

vibzol 28 Aug 2008 18:55 28280 7
    vibzol
    Level 10  
    Witam
    Bedąc na urlopie mojemu synowi spodobała się jazda na gokarcie. Pod wpływem "zmęczenia" obiecałem dziecku, że zbuduję mu gokarta. Po powrocie do domu zapomniał, ale wczoraj przypomniał sobie o mojej obietnicy. Gdyby ktoś dysponował schematem budowy to byłbym niezmiernie wdzięczny. Google przejrzałem, ale nic nie znalazłem.
    Gokart był napędzany na pedały i wyglądał mniej wiecej tak: http://www.allegro.pl/item427513012_gokart_gokarty_go_kart_go_cart_berg_jak_nowy.html
    Z góry dzięki wielkie
    vibzol
    Level 10  
    Może w przyszłości, ale na obecną chwilę dla pięciolatka lepszy bedzie bez silnika
    vibzol
    Level 10  
    ...KUBA... wrote:
    a interesuje Cie schemat budowy gokarta z silnikiem spalinowy jak tak to moge Ci podesłac troche materiałów no i przede wszystkim https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic776679.html]
    Ten temat przegladalem zanim zadalem pytanie, ale jesli mozna, to poprosilbym o podeslanie tych materialow, to moze bym z ich podstawie zbudowal gokarta bez silnika.
    pozdrawaim i dziekuje
    vibzol
    Level 10  
    Po przemusleniu sprawy chyba bede budowal ruraka. I tu mam pytanko - czy rury od centralnego ogrzewania beda sie nadawaly na rame?
    SeekerBDG
    Level 2  
    vibzol wrote:
    Po przemusleniu sprawy chyba bede budowal ruraka. I tu mam pytanko - czy rury od centralnego ogrzewania beda sie nadawaly na rame?

Wiesz, zależy ile MM mają te rury, i do czego chcesz je użyć (Podwizie, Dach itd..)
    Jeśli mają mniej niż 4mm to na dach są w sam raz, a żeby nadawały się na podwozie to musisz dać no, zależy ile osób ma nim jezdzic.
    Ja stawiam na ok 6mm rury. Jak dasz mniej, moga sie powyginac :| .

Pozdro!
    karol157
    Level 10  
    mógłbyś mi wysłać zdj tylnej osi jak masz zamontowaną całą był bym wdzięczny bo jestem w czasie budowy i nie wiem jak założyć łożyska na oś i je do ramy przymocować .