Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Suzuki Vitara-duże obroty

7grafii 01 Sep 2008 12:50 6285 4
    7grafii
    Level 16  
    Witam Wszystkich.
    Auto jak w temacie Suzuki Vitara z 1989 roku, 1,6 benzyna (60Kw). Problem jest w tym, że trzyma bardzo duże obroty około 3-3,5 tyś na zimnym silniku.
    Jak sie porządnie zagrzeje tj. po przejechaniu jakiś 10 km, to spadają do 1000 obr/min. Autem byłem już u wszystkich mechaniorów w okolicy i nikt nie potrafi tego naprawić, więc postanowiłem sam się tym zająć.
    Może Ktoś miał podobny problem?
    Proszę o pomoc.
    cardiag
    Level 30  
    jak tam wygląda sterowanie? To jest gaźnik? Czy już wtrysk? Jeśli tak to jaki?
    Przy przepustnicy musi być regulacja biegu jałowego. 1000 na ciepłym to też zbyt wiele, może kwestia regulacji albo bierze dodatkowe powietrze.
    7grafii
    Level 16  
    To jest wtrysk, a tak dokładnie nazwany przez mechaniorów półgażnik.. Obroty ustawione na ciepłym silniku, ale na zimnym ta regulacja nic nie pomaga....
    zawac
    Level 1  
    Witam:)

Tez jestem posiadaczem SV 16. W moim modelu jest zwykły gaźnik.
    Miałem podobny problem i tez próbowałem wszytskiego od góry do dołu i....nic..u mnie wystarcza, ze jeżeli swiatła sa włączone, albo nawiew to oboroty trzymają sie na 1500, po wyłaczeniu ww. obroty spadaja do 1000. Od jednego mechanika słyszałem, ze to normalne, ze w momencie pobierania wiekszej mocy samochód zaczyna spalać wiecej. Mnie osobiście taki tok rzeczy nie przeszadza:)

Czy ty masz podobnie jak ja?
    7grafii
    Level 16  
    Cześć.
    U mnie włączenie świateł nic nie zmienia , duże obroty trzyma dopóki się nie nagrzeje , ale już zaczynam sie do tego przyzwyczajać.
    Pozdrawiam