R-MIK wrote: Jeśli jeszcze chodzi o jakość, to dla mnie wykładnikiem jest okres produkcji. Im urządzenie dłużej jest produkowane tym lepiej. Ciekaw jestem przez ile lat produkowano najbardziej sprzedającą sie centralę Panasonika, a przez ile Slicana?
Bzdury takie gadasz jakich mało. Jak by produkowali "malucha" przez 50 lat to byłby to również wykładnik do określenia produktu jako bardzo dobry i polecany bo produkcja jest określona długoletnia?
Przecież to logiczne, że jest pewien okres życia produktu, a po nim następuje modernizacja, ulepszenie co w efekcie daje nowy produkt na bazie starego.
Przykład centrale Panasonic KX-TD1232, produkcja to lata 90 i do tej pory jeszcze funkcjonują u Klientów i mają wszystko czego potrzebują. Następstwem miniaturyzacji i nowych technologii powstała nowa seria central KX-TDA.
Albo np. centrale Panasonic DBS od początku pojawienia się ich na rynku, do tej pory u kilku klientów ciągle działają.
Żeby nie być jednostronnym to r-mik skoro twierdzisz, że "długość życia produktu" jest wyznacznikiem jego jakości to rozumiem, że skoro slican tak krótki czas miał w produkcji centrale NCT i zastąpił je centralami CCT oznaczało, że centrale NCT są miernym wyznacznikiem jakości bo ich cykl życia był bardzo krótki, czyli nie spełniał oczekiwań klientów.
R-MIK wrote: Przy okazji cudownego Panasonika. KX-TGA711FX nie synchronizuje czasu z FSK.
Jak slican w centralach miał zwaloną identyfikację (zresztą o tym problemie, niejedna osoba pisała na tym forum) to najlepiej zwalić winę na sprzęt innego producenta. Oczywiście będziesz się upierał, że testowałeś to z najnowszą wersją oprogramowania bądź w innej centrali. A ja Ci szanowny kolego odpowiem, że jeszcze nie spotkałem takich problemów z CLIP o których piszesz, i ani dystrybutorzy, serwis czy też klienci końcowi nie informowali o tego typu problemach, a dodam, że sporo sprzedałem tych słuchawek licząc w tysiącach sztuk.
R-MIK wrote: Z tego co pamiętam, Samusng jest młodszy od Panasonika. Czy to znaczy, że gorszy? Jeśli tak to dlaczego Panasonik nie produkuje matryc LCD tylko kupuje je od Samsunga?
Kolejny raz mylisz pojęcia. Wg. Ciebie to skoro piekarnia produkuje np. chleb i podpisuje się pod nim, że to jej produkt, to w efekcie początkowym oznaczać to, że piekarnia ta posiada swoje pole na którym ma zboże, robi produkcję mąki, wytwarza masło itd.
Tak samo HP produkuje monitory LCD ale wyświetlacze ma różnych producentów np. Samsunga, LG. Przecież to jest logiczne, że są pewne produkty w których produkcja przez firmę jest w większym bądź mniejszym stopniu zaawansowania. Ktoś kto nie ma doświadczenia na rynku do wytwarzania konkretnego produktu np. matryce LCD, kupuje od innych producentów, którzy mają większe doświadczenie.
Wg . Ciebie Panasonic ma wytwarzać swoje wyświetlacze, komponenty i wszelkie inne układy żeby nie być gorszym, bo wg. szanownego kolegi, jak nie masz swojego produktu wytwarzanego z komponentów tego samego producenta to jesteś gorszy. Niemniej jednak oznacza to również, że Slican kupując akcesoria innych producentów również jest gorszy bo nie ma swojej własnej produkcji.