Witam, właśnie teraz przy próbie załączenia telewizora poderwał mnie na nogi maksymalnie "odkręcona" głośność. Początkowo myślałem, że to wina pilota - np. zablokował się klawisz. OK. wyłączyłem TV przez POWER, wyciągnąłem baterie z pilota i spróbowałem uruchomić TV z przycisków na panelu czołowym. Niestety TV nie reaguje. Mam podpięte pod obydwa gniazda EURO magnetowid i DVD. OK. Wyciągam kable z gniazd - pomyślałem, że może któryś z tych sprzętu poblokował TV. Niestety znowu nic. Wreszcie wpinam z powrotem kable EURO i uruchamiam płytę DVD. OK. TV ruszył! Jednak z głosem na max. OK. teraz próbuję zmieniać kanały na pilocie - OK. działa! Jednak nadal dźwięk na max. Udało mi się jedynie z pilota wcisnąć MUTE. Ufff... cisza. Teraz naciskam VOLUME "-" na pilocie, a na OSD żółta kreska nie chce zejść niżej. Widać nawet jak 1 czy 2 kreski opada, ale po ułamku sekundy znowu podkręca na max. Zastanawiam się czy to np. wina zablokowanego klawisza VOLUME "+" na panelu czołowym czy jakaś awaria elektroniki... Czy możecie mnie naprowadzić? Acha! Uruchomiłem TV w trybie serwisowym - jednak tam nie było żadnych "resetów" ustawień dźwięku.
Pozdrawiam,
Johan
Pozdrawiam,
Johan