A więc narazie mam 3 problemy (po 30 pkt za pomoc za rozwiązanie każdego):
1.Mam picture boxa na formatce (na tabcontrolu dokładnie). Chciałbym, aby po kliknięciu na przycisk zmieniał się obrazek. Załadowałem pliki do Form1.resX ale teraz jak się do nich odwołać?
wyrzuca błędy
Error 1 error C2143: syntax error : missing ';' before '->' d:\prog4\Form1.h 264
Jak podmienić obrazek w pictureboxie?
2. tworząc jakiś element za pomocą gcnew jest jakaś funckja niszcząca go jak na delete w kodzie niezarządzanym? Tworzę coś za pomocą gcnew, potem to niszczę ale w pamięci za pomocą delete, ale i tak zostaje
3. Jak zaokrąglić liczbę do np. 3 miejsc po przecinku?
richtextBox1->AppendText(System::Convert::ToString(Funkcja(double()))
np na tym przykładzie?
z góry dzięki za pomoc
1.Mam picture boxa na formatce (na tabcontrolu dokładnie). Chciałbym, aby po kliknięciu na przycisk zmieniał się obrazek. Załadowałem pliki do Form1.resX ale teraz jak się do nich odwołać?
this->pictureBox1->Image = (cli::safe_cast<System::Drawing::Image^>(resources->GetObject(L"pictureBox1.Image")));
wyrzuca błędy
Error 1 error C2143: syntax error : missing ';' before '->' d:\prog4\Form1.h 264
Jak podmienić obrazek w pictureboxie?
2. tworząc jakiś element za pomocą gcnew jest jakaś funckja niszcząca go jak na delete w kodzie niezarządzanym? Tworzę coś za pomocą gcnew, potem to niszczę ale w pamięci za pomocą delete, ale i tak zostaje
3. Jak zaokrąglić liczbę do np. 3 miejsc po przecinku?
richtextBox1->AppendText(System::Convert::ToString(Funkcja(double()))
np na tym przykładzie?
z góry dzięki za pomoc
Moderated By krzychoocpp:Temat poprawiłem, proszę zapoznać się z regulaminem, punkt 11.