Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

axton impact c500x4 i PB L-6c i wzmak sie wyłącza

bercik11palcow 05 Sep 2008 17:27 1135 7
    bercik11palcow
    Level 18  
    witam mam taki zestawik jak w temacie i wzmak sie wylacza.
    wzmak jest na kablach dietza 20mm2, (+)ma 5m a masa 1m.bezpiecznik na kablu to 60A.
    i problem jest taki:
    jak na wzmaku mam gaina na maxa,a na radiu (w skali do 62) to jak podkrece na ok 45 to wzmak sie wylacza,czasem graja same syczki od PB.

czego to jest wina?
    pomocy!!!
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Na początek sprawdź wszystkie połączenia . Dlaczego masz gain na max rozkręcony?
    bercik11palcow
    Level 18  
    tzn tak podalem przykład jak mam na max rozkrecony gain zeby podac proporcjonalnosc vol na radiu do mocy wzmaka....rozumiesz...połączenia mam dobre wszytstko dobrze dokrecone,
    moze byc tak ze jak mam niepolutowane konektorki z kablami zasilajacymi to od tego moze sie to dziać?
    mam tylko obrany kawałek kabla i na niego załozony i zaci=sniety konektorek.
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Skęć Gain tak na ok 3/4 skali i zobacz czy się wyłącza .
    bercik11palcow
    Level 18  
    na strefacaraudio.pl bbartaswlkp pisał ze ma taki sam problem z takim samym wzmakiem,i tylko ze jemu sie wyłączał juz przy vol10 w sakli do 50,i dał go do naprawy i mu zrobili i wszystko jest ok.
    nie wiem...ide zobaczyc na to 3/4 na gainie....

Dodano po 5 [minuty]:

i dupa:/to samo,tylko ze teraz zeby sie wyłączył to musze podkrecic ze 3-4 stopnie wiecej na radiu:/na Strefacaraudioi ktos pisal zeby rozebrac wzmaka i zobaczyc czy czy tranzystory ktore sa przykrecone do obudowy wzmcniacza maja prawidlowy docisk...:/
    powalla
    Moderator of CarAudio
    . Co do niedokręconych tranzystorów .......moim zdaniem gdyby były niedokręcone ,to odprowadzanie ciepła byłoby bardzo utrudnione i spowodowałoby spalenie tranzystora .......zabezpieczenie by nie zadziałało ,bo "nie wiedziałoby" o zbyt dużej temperaturze(mierzy temperaturę radiatora).

PS: zrób tak jak Bartass >poślij do mattoma i z głowy
    bercik11palcow
    Level 18  
    ale ja nawet nie wiem jak co gdzie ten mattom:/
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Na strefie masz podane gdzie wysłać .

PS: mattom kiedyś pisał tu na elce ,a teraz ma swoje forum