Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ELEMIS 6330 TMSP blokada..

DoD3k 06 Sep 2008 13:18 2938 4
    DoD3k
    Level 2  
    Witam,
    ponawiam swój post, w telewizorze najprawdopodobniej uruchomiona jest blokada, gdyż nie mogę przejść do SIESTA MENU (na pilocie klawisz P/C). Po wciśnięciu klucza tło jest czerwone, czyli klucz jest aktywny. Problem tkwi w tym, że nie wiem jak wyczyścić pamięć odbiornika. Jako, że używam opcji szukaj znalazłem podobne wątki https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic733872.html "Wyłącz TV wył. sieciowym . Wciśnij na przednim panelu -P i +P i włącz TV. Powinna się pokazać linijka strojenia. Powodzenia." po tej operacji na ekranie pojawia się wiadomość SERVICE MODE E i po wyłączeniu i włączeniu odbiornika blokada nadal jest aktywna. Proszę o jakieś wskazówki, czy też pomoc. Z góry dziękuję.
    Serdecznie pozdrawiam!
    DoD3k
    Level 2  
    Hmm co to jest zworka to wiem, ale nie mam pojęcia co to K802 i K801 :) gdzie mam tego szukać? Proszę o pomoc, jeśli to możliwe.
    Pozdrawiam!
    radekrpisz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Takie dwa bolusie wystające jak na płytach głównych PC, szukaj przy procku sterującym.
    Mirek Z.
    Moderator
    Konkretna podpowiedź do tego modelu, jeśli chodzi o zworki, to - należy n.21 procesora SDA20563-Axxx zewrzeć do masy.

W tym akurat TV proszę - po wejściu w tryb i uzyskaniu napisu SERVICE MODE E - wcisnąć na pilocie przycisk słuchawek. Powinna być pozycja PPL M8K SER D/A lub bardzo podobna.
    Przyciskami + i - (głosu) należy wybrać SER i ustawić przyciskiem OK na biały kolor. Następnie wyłączyć TV sieciowym. To pozwoli na normalne odblokowanie TV, jeśli to jeszcze będzie konieczne.