Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A4 1.8 96rok problem z centralnym zamkiem i imobilizere

PETERO69 06 Wrz 2008 16:49 15746 12
  • #1 06 Wrz 2008 16:49
    PETERO69
    Poziom 2  

    Witam:) Posiadam audi A4 1.8 96 rocznik. Mam problem z centralnym zamkiem i imobilizerem oraz z oswietleniem kabiny przy otwartych drzwiach. Problem jest dosc dziwny i niepotrafie sobie z nim poradzic. Bardzo czesto zdaza sie ze centralny zamek nie dziala, otwieraja sie tylko drzwi kierowcy, a oswietlenie kabiny niezapala sie. Jednak po paru minutach trzymania otwartych drzwi oswietlenie sie zapala i centralny zamek zaczyna rowniez poprawnie dzialac. Niestety trwa to tylko pare minut i znowu wszystko przestaje dzialac. Dodatkowo mam takze problem z imobilizerem, czesto zdaza sie ze przy probie rozruchu samochod odpala i zaraz gasnie, towazyszy temu mrugajaca lampka z symbolem auta i kluczyka. Nawet proba przeprogramowania imobilizera i uzywania zapasowych kluczykow nie przyniosla efektu. Mysle ze wszystkie te zeczy sa ze soba w jakis sposob powiazane i winny temu jest jakis modul lub centralka. Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki lecz to niepomoglo. Barzdo prosze o pomoc. Rowniez prosil bym o jakis schemat centralnego zamka. Z gory dziekuje i pozdrawiam

    1 12
  • #2 06 Wrz 2008 18:24
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe

    Co do z.c. i oświetlenia to podstawiłbym na początku kompresor z.c. (on steruje komfortem i oświetleniem), a problem z czekiem można by posprawdzać vag'iem, co powie

    0
  • #3 07 Wrz 2008 18:31
    PETERO69
    Poziom 2  

    Ale gdy sie podlacza samochod pod komputer ten nie wykrywa zadnego problemu. Kompresorek rozkrecilem i przeciscilem cala plytke z elekrtronika oraz styki. Dziwne jest to ze raz wszystko dziala poprawnie raz nie dziala wogule

    0
  • #5 07 Wrz 2008 18:46
    PETERO69
    Poziom 2  

    Tak zrobie, moze pomoze. Dzieki za porade:D

    0
  • #6 18 Paź 2008 00:23
    kamilrogu
    Poziom 1  

    Prawdopodobnie masz uszkodzona krańcówkę w zamku w drzwiach kierowcy !!! I to jest jedyny problem który powoduje nie otwieranie centralnego zamka i pozostałe problemy ...

    2
  • #7 18 Paź 2008 02:46
    marci_n
    Poziom 17  

    Jesli chodzi o immobilaizer to masz zabrudzone styki w kolumnie kierowniczej przy stacyjce. Popatrz jak to naprawic tam: Link Musisz sie zarejestrowac aby zobaczyc fotki
    Chodzi glownie o ten konektor zaznaczony strzalka aby go przecyscic
    Audi A4 1.8 96rok problem z centralnym zamkiem i imobilizere

    0
  • #8 18 Paź 2008 17:53
    PETERO69
    Poziom 2  

    Tak zrobie w wolnej chwili i dam odpowiedz czy pomoglo, wielkie dzieki za porade:)

    1
  • #9 11 Sty 2009 17:16
    slawo77777
    Poziom 9  

    mialem to samo ww moim passacie i co się okazało to była spalona płytka ,która znajduje sie pod siedzeniem kierowcy (nazywa sie ona komfort)

    0
  • #10 21 Sie 2010 18:24
    mario28k
    Poziom 2  

    Miałem problem z domykaniem drzwi i lampką w środku ...Po przelutowaniu kilku punktów na płytce od kompresora,który miesci się z tyłu w bagażniku w wnęce po prawej stronie jest wszystko już ok.....chyba dziurawe drogi robia swoje ,przypuszczam że to drgania spowodowały ta usterkę.

    1
  • #11 28 Wrz 2010 18:55
    kris23vip
    Poziom 2  

    Sorki ze w tym temacie ale jest podobny i widze tu posty z sierpnia.
    Witam mam podobny problem wiec sie podczepie do tematu i prosze o pomocna odpowiedz, a mianowicie posiadam audi a4 95 rok problem tkwi w lampce przy lusterku na podsufitce i w lampce w schowku zaczne od schowka a mianowicie w kabelkach nie wykrywa napiecia a w podsufitce gdy mam przlaczone na tryb do otwierania drzwi to lapmka swieci cały czas a gdy przełacze na tryb stały zeby świeciła to nie świeci wogole jesli ktos wie o co kaman :scrachin: to czekam na odp. Pozdrawiam. :)

    1
  • #12 24 Sty 2011 17:58
    mstudentos
    Poziom 9  

    witam mam audi a4 avant kombi podobny problem tydzien temu klikajac na pilot od alarmu centralny sie zamykał i aktywował alarm potem drzwi przestały się automatycznie zamykać przez 3 dni je ręcznie wciskalem guziki i alarm zpilota właczałem. potem światło podczas otwierania drzwi przestało całkiem się zapalać z przodu i z tyłu u pasażerów i drzwi od kierowcy guzik już się nie wciska na siłę nic ani drgnie oraz kluczyk wogole nie wchodzi od bagaznika ani od kierowcy nie można wsadzić ledwo połowę wcisnełem co może być powodem ?

    0
  • #13 09 Kwi 2011 22:50
    gawlo235
    Poziom 19  

    Witam . w sprawie immobilaizera moja rada poruszyć wszystkie bezpieczniki tj. wyjąć włożyć . U mnie od czasu do czasu nie włączał się dopiero za 3, 4 razem załapywał aż ostatnio zaciął na dobre 20 razy i nic kontrolka miga silnik gaśnie . Zdesperowany poruszyłem wszystkie bezpieczniki ,kontrolka zgasła auto pali . proszę napisz czy pomogło u Ciebie , bo ciekawy jestem czy taka błahostka odpowiada za to upierdliwe zachowanie immobilaizera.

    0